Uutiset

Yleinen

Enemmän nostoja rakennustyömaille

Kosken Autokeskuksella on neljä nosturiautoa. Kosken Autokeskuksen Risto Lehto muistuttaa, että yhteyttä nostoyritykseen otettaisiin ajoissa, jotta paikanpäällä voidaan käydä katsomassa paikat. Pienetkin yksityiskohdat saattavat muuttaa suunnitelmia ja mieluummin nosto tehdään helpommin ja nopeammin kuin vaikeamman kautta. Yleensä, jos nostotyö menee hankalaksi, pitää vain ottaa isompi nosturi.

Isompi nosturi on kustannukseltaan kalliimpi, mutta nostokapasiteetti antaa enemmän vapauksia nostokoneen ja rakenteiden sijoitteluun. Tarvittaessa nosto voidaan tehdä myös takapihalle jonkun rakennuksen yli, kun käytössä on riittävän järeä nosturi.

– Nostoammattilaiselta toki käy sellainenkin nosto, joka ensin tuntuu maallikosta lähes mahdottomalta, Risto muistuttaa. Kulkuväylien pitää olla kunnossa

Esimerkiksi Kalajoella kyseisen Kartanokoneiden uuden tuotantorakennuksen kattoelementit; kattotuolit, eristeet ja katteet, nostettiin kolmessa osassa rakennuksen seinien päällä. Tämän jälkeen ”täytettiin” saumat katemateriaalilla ja eristeillä. Kun kattoelementit tehtiin maassa, rakennustavaroita ei tarvinnut nostella yksitellen katolle. Työ voitiin tehdä sujuvammin alhaalla ilman telineitä ja pelkoa työkalujen putoamisesta alhaalla olevalle työmaalle.


Lue seuraavaksi