Uutiset

Yleinen

Elho Side Shopper uusiksi- KoneAgria 2019

ELHO esitteli uuden Side Shopper-ketjumurskan pientareiden niittämiseen. Kyseisen murskan rakenteelliseen kestävyyteen on panostettu, jolloin kone luontaisesti kestää paremmin. Koneessa on päivittäistä huoltoa edellyttäviä huoltokohteita vähemmän kuin aiemmin.

Elhon ketjumurska on laitettu rakenteeltaan uusiksi. Käytettävyyttä on parannettu huomattavasti, kun leikkuupäässä on tiltti, jota voidaan käyttää riippumatta puomin asennosta. Traktorista riippuen yletytään maksimissaan neljään ja puoleen metriin.

Voimansiirrossa on nyt öljykylpyiset laakerit ja sulakkeena olevien hihnojen kireys voidaan tarkastaa kätevästi koneen seisoessa ilman suojien purkua. Hihnojen päälle lasketaan paino, ja asteikosta luetaan hihnojen kireys. Vihreällä alueella kireys on oikea ja jos kireys on punaisella, pitää traktorin päässä olevaa laakeripukkia siirtää. Side Shopperin leikkuupään tiltin voimansiirto on saatu kestämään. Voimansiirtoakselin pää kääntyy puomin liikkeiden mukaan, jolloin akselin nivelten murtokulmat ovat pienet ja muuttumattomat. Tiltissä on shokkiventtili, jossa on suljettu järjestelmä, kun männän varren molemmin puolin on sama öljy.

Ketjumurskan akselilla on vauhtipyörä leikkaamassa voimansiirron momenttipiikkejä. Samalla vähenevät ketjun iskut runkoon, kun vauhtipyörä syö ketjun voiman.

Mepun uutuus ovat 45 asteen kulmassa olevat valmissiilot puhalluksella tai ilman. Siilovalmistus on nyt keskitetty itselle, jolloin toimitusajat asiakkaille saadaan pitämään. Siilojen komponenttien muotoiluun on paneuduttu ja siilojen rakenne sopii myös siemenviljelijöille, kun sisällä kaikki pulttien kannat ovat pyöristettyjä.

Mepun siilon tyhjennykseen luotettavuutta on myös mietitty ja luukun hammastankoon saa nyt voimaa tyhjennyksessä.

Avantin uutuus on molemmille puolille purkava jauhonkauha, jolla voidaan toki jakaa mitä tahansa muutakin kiinteää tavaraa. Lisävarusteena on saatavilla hydraulikäyttöiset luukut.

Lue seuraavaksi