Uutiset

Yleinen

Drivex uutuus – Easygrader 200 -alusterä pikakiinnityksellä

Easygraderin kehittäminen sai alkusysäyksen maatilayrittäjien aktiivisuudesta. He tarvitsivat edullisen alusterän, koska monilla heistä on pitkiä, itsehoidettavia sorateitä ja piha-alueita, joiden kuoppaisuus on paitsi este nopealle siirtoajolle, mutta myös rasitus koneille.

Perinteinen alusterä on useimmiten kallis ja lisäksi sen irrotus ja kiinnitys on aikaavievä toimenpide. Uusi Easygrader 200 -alusterä on helposti ja edullisesti asennettavissa useimpiin traktorimerkkeihin ja -malleihin sekä tarvittaessa vaihdettavissa helposti merkistä toiseen. Se on myös nopea irrottaa esimerkiksi traktorin painon pienentämiseksi tai maavaran kasvattamiseksi.

Drivex minimoi alusterän hankkimisen esteet ajattelemalla sen rakenteen kokonaan uudelleen ja laskemalla samalla sen hankintakustannukset alas. ”Easygrader-alusterän suunnittelun tavoite oli kristallinkirkas; maatilayrittäjät halusivat yksinkertaisen, vankan ja edullisen työlaitteen, joka helposti irrotettavana ei haittaisi lainkaan muita töitä”, kertoo Håkan Jakobsson, yksi uuden Easygraderin suunnittelijoista. Suunnittelun onnistuminen oli seurausta uuden simulointitekniikan käytöstä sekä eri ominaisuuksilla varustettujen materiaalien älykkäästä soveltamisesta.

 

Drivexin uusin innovaatio – Easygrader 200 -alusterä

Easygrader 200 -alusterän perusmallin leveys on 2 400 mm ja siihen saa lisävarusteena joko mekaanisesti tai hydraulisesti toimivan levityksen sekä muita hydraulitoimintoja. Hydraulisilla levikkeillä varustettuna sen työleveys voi olla jopa 3 010 mm. Terä on käännettävissä hydraulisella kääntöpöydällä molempiin suuntiin 20 astetta ja hydraulinen teränkallistuksensäätökulma on 90-130 astetta. Painoa alusterällä on varusteista riippuen 650-750 kg. Alusterä kiinnitetään edestä traktorin etukuormaajan runkoon asennettaviin kiinnikkeisiin ja takaa traktorin omaan vetokoukkuun, joka varustetaan paineakulla terän äkkinäisen kiinniottamisen varalta. Laitettaessa alusterä paikalleen, ajetaan traktorin etupyörät terän yli ja laitetaan kiinnikkeet kiinni, irrotettaessa päinvastoin.

Easygrader 200 -alusterään on saatavissa useita lisävarusteita, kuten mekaaniset joko 200 mm tai 300 mm levikkeet molemmille puolille, hydrauliset 305 mm levikkeet molemmille puolille sekä venttiilipaketti ja sähköventtiilit hydrauliliitäntään paine- ja paluupuolelle. Myös erilaisia terävaihtoehtoja on saatavissa tarpeen mukaan. Traktorilta alusterä vaatii käytössä vähintään 120 hevosvoiman tehoa ja neljää kaksitoimista hydrauliikkaliitäntää. Jos liitäntöjä ei ole vakiona riittävästi, ne voidaan tehdä lisäventtiileillä.

Easygraderin sarjavalmistus on aloitettu ja sitä saa jo useimpiin tunnettuihin traktorimerkkeihin, toimitukset Suomeen alkavat syksyn aikana.

 

www.engcon.com

www.drivex.se

 

Miika Nyrö

 

 

 

Lue seuraavaksi