Uutiset

Yleinen

Dewulf palvellut moitteetta jo viisi kautta

Käytännön työssä Dewulf lunasti nopeasti paikkansa. Dewulfia pääasiallisesti ajava osakas Kaj Berglund on ollut erittäin tyytyväinen koneen tehokkuuteen ja laatuun. Ensimmäisen kauden aikana Avagro vaihtoi nostomaton paremmin Pohjanmaan maalaatua vastaavaksi ja tämän jälkeen kone on toiminut moitteetta. Berglund kiittääkin koneen helppoa huolletta­vuutta; perus­huollot ja pikkukorjaukset onnistuvat itseltäkin helposti ja erityistyökalujakaan ei tarvita.

Korjaustoimet ovat muutenkin olleet vähissä, sillä viiden kauden aikana on laakereita tarvinnut vaihtaa vain kolme kertaa ja ainoa isompi jysäys aiheutui kiveen ajosta, mikä rikkoi naattirullaa käyttävän vaihdelaatikon. Tässäkin Avagron toiminta osoittautui ripeäksi, sillä haveria seuraavana aamuna uusi laatikko odotti jo Laitilassa, mistä se saapui pikana parissa tunnissa Härkmereen.

Hehtaareja takana ja paljon vielä edessä

Kaj on nyt ajanut konetta viiden kovan kauden ajan ja joka syksy ylös on nostettu ainakin 50 hehtaaria perunaa. Kulunut syksy olikin todellinen koetinkivi perunan viljelijöille ympäri Suomen ja sama tilanne oli myös Kristiinankaupungissa. Dewulf piti pintansa rankoissa olosuhteissa ja Kaj kertoo, että koneen ansioista nostamatta jäi vain hyvin vähän perunaa. Dewulf kulki märilläkin pelloilla hyvin ja nostotyön laatu säilyi koneen hellävaraisuuden ansiosta.

Kaj kertoo myös koneen olevan erittäin ketterä, mikä helpottaa kääntymisiä pelloilla ja antaa lisänopeutta korjuuseen.
Koneen nopeudesta kertoo hyvin se, että läheisen perunaa jalostavan tehtaan tarvitessa pikaisesti lisää materiaalia, soi ensimmäisenä Berglundin puhelin. Dewulfin ollessa valmiina pellon laidalla, saa tehtaan johtaja vastaanottaa täyden peräkärryllisen perunoita jo muutaman tunnin sisällä.

Kuljettajalta kone vaatii hieman perehtymistä ja opettelua, mutta kunhan tarvittava taso on saavutettu, ovat tuloksetkin komeita.  Neljä kameraa pitää kuljettajan ajan tasalla takaosan tapahtumista ja säätö- sekä ohjausvivut ovat loogisia ja helppokäyttöisiä.

Myös taloudellisuudeltaan Dewulf osoittautui erityisesti tehokkuuteensa nähden iloiseksi yllätykseksi. Ainoan moitteen Kaj antaa hieman liian pienen perunasäiliön (4 000 kg) johdosta, sillä tämän kokoluokan koneessa se voisi olla kyllä suurempikin. Vankan ammattikokemuksen omaava Kaj Berglund uskaltaa omien kokemustensa perusteella suositella myös käytetyn koneen hankkimista, kunhan tuntee koneen ja sen myyjän taustat riittävän hyvin.

www.avagro.fi

Lue seuraavaksi