Uutiset

Yleinen

CLAAS Bauma 2016 -messuilla

CLAAS, yksi maailman johtavista maatalouskoneiden valmistajista, on jälleen mukana Münchenin bauma-messuilla omalla osastollaan (osasto FN 724/1). Maailman suurimmilla rakennuskoneiden ammattimessuilla, jotka järjestetään 11.-17. huhtikuuta, CLAAS esittelee valikoiman suuritehoisia traktoreita 530 hv asti useine työlaitteineen sekä ammattimaisiin rakennustöihin suunnattuja malleja.

Suuritehoisia perinteisiä traktoreita tarvitaan usein maanrakennusalalla maan ja materiaalien kuljettamiseen vaikeassa maastossa. Suuria traktoreita, kuten CLAAS XERION, käytetään myös maan stabilointiin ja vaikeasti tiivistyvien materiaaliseosten homogenisointiin. Vastatakseen näihin tarpeisiin CLAAS tarjoaa suuritehoisen traktorisarjan rakennusliikkeille ja palveluntarjoajille, kuten maatalous- ja maanrakennusurakoitsijoille.

CLAAS tarjoaa XERION 4×4 -konseptillaan äärimmäisen suuren vetokyvyn.  Jopa 530 hv moottoriteho ja tasainen veto neljällä saman kokoisella pyörällä, joiden maksimihalkaisija on jopa 2,2 m ja leveys 90 cm. Suurella vetokyvyllään XERION sopii käytettäväksi yhdessä suurten jyrsimien tai maantiivistimien kanssa. XERION tarjoaa myös erittäin korkean voimanoton tehon, mikä tekee siitä ihanteellisen siirrettävien hakettimien tai silppureiden voimanlähteen. XERIONin erikoisuus on sen 180° kääntyvä ohjaamo, jonka ansiosta kuljettaja näkee aina täydellisesti työskentelyalueelle. XERION on myös varustettu portaattomalla CMATIC-vaihteistolla ja koko teho on käytettävissä niin vetoa kuin työntöäkin varten. CLAAS esittelee XERION 4000 TRAC VC -mallin kääntyvällä ohjaamolla sekä metsäaurat/-jyrsimet, joiden valmistaja on seppi.m.

Rakennustyömaiden traktoreille asettamat vaatimukset ovat erityisen kovat: esimerkkinä maapohjaiset ajoreitit tietyömailla. CLAAS ottaa tämän huomioon tuotekehityksessään. Tästä syystä CLAAS-traktorit tarjoavat laajan rengasvalikoiman, hyvän vetokyvyn ja kantavuuden, suuren nostokyvyn, tehokkaat ja vääntävät voimanotot sekä ammattilaisille suunnitellun ohjaamon, joka on mukautettu rakennusliikkeiden ja urakoitsijoiden tarpeisiin.

AXION 800 -sarja on ihanteellinen monitoimikone kuljetustöihin yhdessä dumpperien ja kippiperävaunujen kanssa. Kevyellä vain 10,5 t kokonaismassallaan AXION 800 pystyy käsittelemään suuria lisäkuormia. Nämä traktorit ovat helppoja käsitellä myös vedettäessä 40 t perävaunua vaativassa maastossa. Tämä on suuren, jopa 295 hv, moottoritehon ja portaattoman CMATIC-vaihteiston ansiota, yhdessä intuitiivisten hallintalaitteiden kanssa, jotka on nopea omaksua myös kuljettajaa vaihdettaessa. AXION 870 CMATIC esitellään baumassa varustettuna Krampen Tridem Halfpipe HP -perävaunulla sekä rengaspaineiden valvontajärjestelmällä, jonka toimittaa R&M Landtechniksysteme GmbH.

Lue seuraavaksi