Uutiset

Yleinen

Bruks 1006 – uusi tehohakkuri

Bruks 1006

Bruks 1006 on suuren luokan rumpuhakkuri: vankka rakenne, halkaisijaltaan metrin rumpu, erittäin tilava syöttöaukko ja voimakas moottori. Bruksin kehittämä hakkuriteknologia ja edistyksellinen ohjaus mahdollistavat suuren tuotantokapasiteetin, alhaisen polttoaineenkulutuksen ja laadukkaan hakkeen. Bruks 1006 -hakkurin kehittelytyön lähtökohtana olivat mm. Euroopan markkinoiden kasvava kysyntä kokonaisia puita käsittelevistä koneista sekä bioenergiateollisuuden asettamat laatuvaatimukset.
”Bruks 1006 on vastauksemme asiakkaiden toiveisiin hakkurista, jolla pystyy tuottamaan haketta terminaaleissa tai teiden varsilla myös suuremmalla kapasiteetilla ja mitoilla”, kertoo Mobile Chippersin liiketoiminta-alueen johtaja Ola Galfvensjö.
Bruksilla on 40 vuoden kokemus hakkureiden kehittämisestä ja tuotannosta. Pitkä kokemus sekä asiakkaiden näkemykset ohjasivat uuden hakkurin kehitystyötä.
Bruks 1006 -hakkurissa on tehokas Volvo-dieselmoottori (565 kW/768 hv), jonka polttoaineenkulutus on alhainen. Hakkurissa on lujatekoinen hitsattu runko, jonka kulumiselle altistuvat osat on valmistettu kestävästä Hardox-teräksestä. Hydraulivetoisen ylemmän syöttörullan halkaisija on 811 mm. Syöttöaukon korkeus on 750 mm ja leveys 1200 mm. Rummun pyörimisnopeus on noin 750 kierrosta minuutissa moottorin maksimikierrosluvulla, mikä takaa suuren vääntömomentin haketuksessa. Tämä mahdollistaa paitsi oksien ja latvojen myös halkaisijaltaan jopa 60 cm paksujen tukkien ja puiden haketuksen. Rummussa on neljä teräpaikkaa, joiden ansiosta hakkuriin on helppo vaihtaa joko neljä tai kahdeksan leikkuuterää riippuen siitä, halutaanko valmistaa polttohaketta vai mikrohaketta.
Helmikuussa lanseerattava uutuus on esillä useilla tulevilla metsämessuilla Euroopassa.

Lue seuraavaksi