Uutiset

Yleinen

Bridgestonen uutuus VX-TRACTOR takaa maksimaalisen pidon ja pitkän käyttöiän

Bridgestone on laajentanut erittäin suorituskykyisten maatalousrenkaidensa valikoimaa lanseeraamalla VX-TRACTOR-renkaan. Uutuusrengas vastaa käyttäjien tarpeisiin tarjoamalla erinomaisen pidon, maantieajossa tarvittavan pitkän käyttöiän sekä tekniset ja suorituskykyominaisuudet, jotka mahdollistavat työskentelyn pidempään ja suuremmilla kuormilla.

Lujuutta, suorituskykyä ja pitkä käyttöikä
Suunnittelun lähtökohtana oli renkaan suorituskyky. Ehdoton luotettavuus taattiin valitsemalla VX-TRACTOR-renkaaseen Bridgestonen patentoima ripamalli. Toiseksi panostettiin renkaan käyttöiän pidentämiseen erityisesti maantieajossa. Tätä varten VX-TRACTOR-renkaan ripaa pidennettiin ja levennettiin niin, että siinä on 20 % enemmän kumia kilpaileviin renkaisiin verrattuna.[1] Suuremman ripavolyymin myötä myös pintakuvion kokonaissyvyys on suurempi kuin kilpailijoilla.[2] Lisäksi rengasrungon sisäinen rasitus on minimoitu. Näin rengas kestää suuret nopeudet ja raskaat kuormat, sillä se voidaan paineistaa jopa 2,4 baariin.

Suunniteltu kestämään pitempään
Suurempi kumimäärä lisää renkaan lujuutta ja minimoi eroosion, kitkan ja kulumisen vaikutuksia. Korkealuokkainen kuusikerroksinen vyöpaketti suojaa rengasta pistovaurioilta ja muulta vaurioitumiselta. Renkaan sivua on pienennetty ja vahvistettu, mikä myös osaltaan vähentää renkaan herkkyyttä pistovaurioille. VX-TRACTOR-renkaan uusi kumiseos on aikaisempiin Bridgestone-renkaisiin verrattuna vieläkin kulumiskestävämpi. Osa kumiseoksen mineraaliöljystä on korvattu ympäristöystävällisellä kasviöljyllä, mikä pidentää renkaan käyttöikää ja säästää luontoa.[3]

Erinomainen pito
VX-TRACTOR-renkaassa on sama hyväksi havaittu Bridgestone-ripa kuin VT-TRACTOR-renkaassa. Se takaa äärimmäisen pidon kaikissa olosuhteissa. Testit ovat osoittaneet, että VX-TRACTOR-renkaassa on huomattavasti kilpailijoita vähemmän renkaan lipsumista[4], jolloin käyttäjät voivat luottaa renkaaseen varauksetta. VX-TRACTOR tarjoaa parhaan suorituskyvyn tilanteessa kuin tilanteessa: pellolla tai maantiellä, liukkaalla alustalla tai viettävässä maastossa, kun kiire painaa päälle tai kuljetettavana on raskas kuorma.

Laatu vakiona
Uudessa VX-TRACTOR-renkaassa näkyy Bridgestonen sitoutuminen laatuun: nämä innovaatiot sisältyvät kaikkiin saatavilla oleviin rengaskokoihin vakiona.

”Uusi VX-TRACTOR laajentaa Bridgestonen nykyistä traktoreihin tarkoitettua VT-TRACTOR ‑rengasvalikoimaa ja puimureihin tarkoitettua VT-COMBINE-rengasvalikoimaa. VX-TRACTOR-renkaan rungossa käytetyn teknologian ansiosta renkaassa on mahdollista käyttää alimmillaan 0,6:n ja ylimmillään 2,4 baarin painetta, eli paine voidaan valita kulloistenkin olosuhteiden mukaan ja rengas pystyy kantamaan raskaimmatkin kuormat. Patentoidut evolventtirivat optimoivat pidon ja vähentävät luistoa, ja suurempi kumimäärä pidentää renkaan käyttöikää, mikä on erityisen tärkeää traktoreissa, joilla ajetaan sekä pellolla että maantiellä”, sanoo Mark Sanders, General Manager, Agriculture, Bridgestone EMEA.

Suunniteltu ja valmistettu Euroopassa
VX-TRACTOR on kehitetty Bridgestonen tutkimus- ja kehityskeskuksessa Italiassa, ja sitä valmistetaan Bridgestonen tehtaalla Puente San Miguelissa Espanjassa. Renkaasta tuodaan alkuvaiheessa markkinoille 12 eri kokoa (24–42 tuumaa) etu- ja taka-akseleille. Kokovalikoimaa laajennetaan vuoden 2019 mittaan.

[1] Perustuu Bridgestonen mittaustesteihin, joissa vertailtiin Bridgestone VX-TRACTOR-, Michelin MACHXBIB- ja Trelleborg TM900 ‑renkaita (rengaskoot 710/70 R42 ja 600/70 R28).

[2] Perustuu Bridgestonen mittaustesteihin, joissa vertailtiin Bridgestone VX-TRACTOR-, Michelin MACHXBIB- (Databook 2017) ja Trelleborg TM900 ‑renkaita (Databook 2017) (rengaskoot 600/70 R28 ja 600/70 R30).

[3]Perustuu Bridgestonen R&D:n suorittamaan kontrolloituun laboratoriotestiin (DIN Abrader ‑testi) (kiihdytetty elinikätestaus).

[4]Bridgestonen lokakuussa 2018 PCLT:llä teettämä testi. Eturenkaat, 600/70 R30: Bridgestone VX-TRACTOR 158D ja Michelin MACHXBIB 152D. Takarenkaat, 710/70 R42: Bridgestone VX-TRACTOR 173D ja Michelin MACHXBIB 173D.

Bridgestone Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa
Bridgestone Europe NV/SA, jonka päätoimipiste on Belgiassa, on Tokiossa pääkonttoriaan pitävän ja maailman suurimman rengas- ja kumiyhtiön Bridgestone Corporationin kokonaan omistama tytäryhtiö. Sillä on toimintoja 38 Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan maassa, joissa sillä on yhteensä yli 18 300 työntekijää.  Yrityksellä on alueella 15 rengastehdasta ja muuta renkaisiin liittyvää tuotantolaitosta, iso tutkimus- ja tuotekehityskeskus sekä testiratoja.  Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa valmistettuja Bridgestonen premium-renkaita myydään ympäri maailman.

Lisätietoa Bridgestonen Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan toiminnoista osoitteissa www.bridgestone.eu ja www.bridgestonenewsroom.eu sekä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, YouTubessa ja LinkedIn:ssa.

Bridgestone Europe NV/SA, Suomen sivuliike vastaa Bridgestone-, Firestone-, Dayton- ja Seiberling-merkkisten renkaiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Sivuliikkeen toimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.bridgestone.fi

Lue seuraavaksi