Uutiset

Yleinen

Bioenergia-alan aikuiskoulutus – opiskele tulevaisuutta

Kouvolan seudun ammattiopiston bioenergiakoulutus antaa eväät hajautettuun bioenergiayrittäjyyteen ja energiaomavaraisuuteen. Ainutlaatuinen koulutus toteutetaan käytännönläheisesti monimuoto-opetuksena uudella CHP-teknologialla.

Käytännönläheisessä oppimisympäristössä opit tuottamaan biokaasu-, häkäkaasu- ja biodieselpolttoaineita. Näitä polttoaineita voit käyttää vaikkapa maatilasi ajoneuvoihin ja lisäksi opit tuottamaan niistä sähköä ja lämpöä omaan tarpeeseesi tai myyntiin. Koulutusta järjestetään kolmella tasolla edeten käyttäjästä käyttöpäälliköksi ja siitä lopulta bioenergia-alan yrittäjäksi. Suunnitelmissa on liittää bioenergiakoulutus myös maaseutualan nuorisoasteen peruskoulutukseen.

Ainoana Suomessa koulutusta monipolttoteknologian erikoisalalla

KSAO:n käynnistämä Biosampo-hanke edistää maaseudun kilpailukykyä ja Kaakkois-Suomen ympäristö- ja bioenergia-alan kehittämistavoitteita.

EU-hankerahoituksen avulla KSAO:n Luonnonvaran toimipisteeseen Anjalaan on rakennettu bioenergia-alan koulutuskeskus. Aikuiskoulutus käynnistyi maaliskuussa 2009 Anjalassa. Koulutus on suunnattu uusiutuvista energioista kiinnostuneille, lähienergiayrittäjiksi aikoville sekä maanviljelijöille. KSAO tarjoaa ainoana Suomessa koulutusta monipolttoteknologian erikoisalalla.

Koulutus on ilmainen hankkeen aikana.

Lisätietoa koulutuksesta: ksao.fi

Lue seuraavaksi