Uutiset

Yleinen

Bio-Expert Oy tarjoaa biolämmitysratkaisut avaimet käteen periaatteella

Konsultoinnin piiriin kuuluvat rakennuslupa, lujuuslaskennat, avustusten hakumenettelyt sekä rakennuspalvelut, lvi -tuotteet ja sähkötarvikkeet.  Bio-Expert Oy edustaa jälleenmyyjänä mm. SGN Groupin maahantuomia, itävaltalaisia Gilles – biolämpölaitteita.  Laajasta valikoimasta löytyy uusiutuvaa energiaa hyödyntävät biolämpölaitteet (hake-, pelletti- ja teollisuuskattilat siirtojärjestelmineen) niin kotitalous- kuin teollisuuskäyttöön kokoluokissa 12,5 – 2 000 kilowattia (= 2 megawattia).
”Bio-Expert Oy on totuttu näkemään lämpökeskuskauppiaana. Nyt tarjoamme siis kokonaispaketin myös rakentamiseen. Toteuttaminen lähtee kannattavuuslaskelman teosta asiakkaan tarpeiden mukaan. Lähtökohtina ovat lämmityskohteen sijainti, polttoaineenvarastointi, investoinnin kannattavuus sekä asiakkaan oma mieltymys ja arvot. Olemme hakeneet yhteistyökumppanit ja urakoitsijat kaikkiin rakentamisen vaiheisiin ja me kannamme päävastuun urakoissa. Tälläkin hetkellä käynnissä on useita rakennusprojekteja  mm. Turun alueella ja Espoossa. Rakennustarvikkeissa olemme neuvotelleet erittäin edukkaita sopimuksia. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun projekteihin olemme pystyneet toimittamaan tarvikkeita 20 prosenttiakin edullisemmin”, aloittaa yrityksen perustaja Petri Heikkilä. Hän pyörittää yritystään yhdessä rakennusinsinöörikoulutuksen pian aloittavan vaimonsa Tuulan kanssa.
”Lämmitysjärjestelmää suunniteltaessa on otettava huomioon, mihin kaikkeen
lämpöä tarvitaan ja mihin sitä häviää. Tilan käyttötarkoitus, kuutiot, rakennuksen
ilmanvaihto ja lämmöneritys, lämpökanaalien hävikki ja lämpimän käyttöveden tarve
määräävät kohteen tehovaatimukset. Ammattitaitoinen ja huolellinen suunnittelu takaa asiakkaan tyytyväisyyden järjestelmäänsä”, jatkaa Heikkilä.
Bio-Expert siis ostaa alihankintana niin suunnittelua kuin rakentamista, mutta päävastuun kantajana kokonaisuuden hallinta ja valvonta on itsellä. Vuosien kokemus lämmitysjärjestelmistä on kouluttanut Heikkilästä alan vankan asiantuntijan. Myös aikatauluissa pysyvien ja ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden saaminen ”rinkiin” on vienyt vuosikausia.
”Ja nyt koko ketju toimii. Rakennustöissä ja mm. hallien pystytyksessä yhteistyökumppanina on Asennuspalvelu Huuhka Oy. Maarakennustöissä kumppaniksi on valikoitunut kemiöläinen Oy FSE Partners Ab (Eggert). Muutamia mainitakseni”, valistaa Heikkilä.

Koroisten puutarha bioenergiaan

Turkulainen Koroisten puutarha viljelee kasvihuoneissa kukkien taimia ja ruukkukasveina ovat mm. syklaami, gerbera ja annansilmä. Kasvihuoneiden energiatarve on 1,6 megawattia. Kasvihuoneiden viereen oli marraskuun lopulla rakenteilla uusi lämpökeskus, joka tulee vastaamaan 0.9 megawatin osuudellaan yli puolesta kasvihuoneiden energian tarpeesta. Loput tuotetaan kaukolämmöllä.
”Tänne asennettu Gillesin järjestelmä polttaa haketta, rakennusjätettä, turvetta tai pellettiä, suurimman sallitun palakoon ollessa 50-60 millimetriä. Järjestelmä säätää itse itsensä sulkusyöttimeltä tulevan polttoaineen mukaan. Polttoaine tuodaan paikalle 25 kuutiometrin konteissa, joita täällä on käytössä kaksi kappaletta. Kontin koko vastaa täydellä teholla noin kahden vuorokauden tarvetta eli perjantai-illasta sunnuntai-iltaan selvitään ilman kontin vaihtoja”, selvittää Heikkilä.
”Lämmityslaitteisto on tehty mitoituksineen valmiiksi Itävallan tehtaalla, jonne toimitamme rakennuksen piirustukset. Paikan päällä ei tarvitse tapella sovituksien kanssa, vaan ne sopivat ongelmitta kohdalleen. Lämmityspaketti on toimiva kokonaisuus, johon kuuluu kaikki savukaasuimureista sulkusyöttimiin”, lupaa Heikkilä.
Koroisten puutarhan lämpölaitoksen kokonaisbudjetti on noin 450.000 euroa.

Halli ja varasto

Liedon Avantin teollisuusalueelta löytyy toinen kohde. Pohjoismaiden suurimpiin jauhekuljetusalan yrityksiin kuuluvalle Powder-Trans Ab Oy:lle Heikkilä rakentaa toimisto- ja varastotiloja.
”Pystymme toteuttamaan projektit tiukallakin aikataululla, kun miehitys joka vaiheeseen on olemassa. Tämän toimiston pitäisi olla valmis helmikuun lopulla eli reilu kolme kuukautta on varattu aikaa koko hommaan”, Heikkilä jatkaa ja viittilöi työmaalle, jossa rakennusmiehet ahertavat marraskuun lopulla sokkelielementtien asennuksessa valutöihin valmistautuessaan. Elementit on koottu valmiiksi osiksi muualla ja asennetaan yhteen työmaalla. Toimistorakennus on kooltaan 650 ja myöhemmin valmistuva varastotila noin 1500 neliömetriä.
”Toimin tämän hankkeen projektipäällikkönä. Kaikki rakennustarvikkeet on tiukasti kilpailutettu ja rakentaminen toteutetaan tuntitöinä. Toimiston runko toteutetaan teräskaarilla ja toista kerrosta varten välipohja tehdään ontelolaatoilla. Lämmitysjärjestelmäksi asennetaan 150 kilowatin hakekattila. Se on ylimitoitettu tarkoituksella, sillä näin tehdään varaus myös tontille tulevaisuudessa tuleville lisärakennuksille”, selvittää Heikkilä.
”Myös lämpöyrittäjyys on uudehko palvelumme. Siihen kuuluu esimerkiksi kunnille, kiinteistöyhtiöille tai vaikkapa teollisuuslaitoksille rakennettava lämpökeskus avaimet käteen periaatteella. Laitoksen ylläpidosta tehdään sitten 5, 10 tai jopa 15 vuoden sopimus asiakkaan kanssa. Myymme megawattihinnalla energian lämpölaitoksesta kulutukseen”, valistaa Heikkilä edelleen. Reviiriksi yritys on ottanut koko Suomen eli lämpölaitos voidaan toteuttaa Hangosta Utsjoelle.

Internet -osoitteet:

Lue seuraavaksi