Uutiset

Yleinen

Baltic Agro Machinery OÜ John Deeren jälleenmyyjäksi Virossa

Baltic Agro Machinery OÜ on allekirjoittanut sopimuksen John Deere maatalous- ja ympäristönhoitokoneiden myynnistä Virossa. Sopimus astuu voimaan välittömästi.

Baltic Agro Machinery kuuluu Danish Agro – ryhmään ja toimii Virossa Baltic Agron sisaryrityksenä. Yhtiöillä on nyt yhteinen toimitusjohtaja Ants Puusta ja konekauppaa johtaa Eiko Nogols. Baltic Agro Machineryn suomalaisiin edustuksiin kuuluvat mm. Antti-kuivurit ja Keslan metsävarusteet.

Baltic Agro Machinery ostettiin Hankkijan tytäryhtiöksi syksyllä 2013. Toimipaikka on ollut Türissa, mutta nyt John Deere – edustuksen myötä toimipaikat avataan myös Tallinnaan ja Tarttoon. Henkilökunnan määrä nousee uuden edustuksen myötä reiluun kolmeenkymmeneen henkilöön. Baltic Agro Machineryn hallituksen puheenjohtaja Ensio Hytönen kertoo, että John Deeren rooli Danish Agro – ryhmän strategisena yhteistyökumppanina kasvaa nyt merkittävästi, kun Suomen lisäksi heidän tuotteidensa myynti käynnistyy Virossa. Suomen markkinaa koskevaa John Deere – sopimusta ollaan myös parhaillaan uusimassa.

Danish Agro -ryhmän toimitusjohtaja Christian Junker on tyytyväinen sopimukseen.

– Tulevaisuuden näkymät yhteistyölle John Deeren kanssa ovat valoisat ja sen ansiosta voimme kehittää Baltic Agron toimintaa tulevina vuosina. Meillä on nyt jo olemassa hyvä ja rakentava yhteistyö John Deeren kanssa Suomessa ja odotan hedelmällisen yhteistyön jatkuvan Virossa. Pystymme hyödyntämään näiden kahden maan voimavaroja erityisosaamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa, sanoo Christian Junker.

Danish Agro – ryhmä käy konekauppaa Suomen ja Viron lisäksi Puolassa ja Tšekin tasavallassa. Suomessa Hankkijan lisäksi konekauppiaana toimii Y-Agro. Puolassa yhteistyökumppanina on CHN tuotemerkillään New Holland ja Tšekin tasavallassa Agco tuotemerkeillään Fendt ja Challenger. Danish Agro – ryhmän tämän vuoden konekaupan liikevaihto on noin 360 milj. €.

Lue seuraavaksi