Uutiset

Yleinen

Avantilta uusi R-sarja

Ylöjärvellä vuodesta 1991 pienkuormaimia valmistanut Avant Tecno Oy on tuonut heinäkuussa markkinoille uudet R-sarjan kuormaimet. R-sarja poikkeaa perinteisistä Avant-malleista erilaisella runko-ohjausratkaisulla, sillä R-sarjassa ohjaamo on sijoitettu kuormaimen takarunkoon. Uudella R-sarjalla haetaan Avantin kuormaimille uusia käyttäjäryhmiä – esimerkiksi sellaisia käyttäjiä, jotka ovat tottuneet ajamaan perinteisiä pyöräkuormaimia.

Kuvassa perinteinen Avant 528 ja uusi rinnakkaismalli R28 vierekkäin.

Avantin myyntipäällikkö Jaakko Jytilä esitteli uuden R-sarjalaisen ketteryyttä Avant Tecnon pihamaalla.

R-sarjan kuormaimet on suunniteltu erityisesti käyttäjille, jotka työskentelevät esimerkiksi ahtaissa sisätiloissa. Ne ovat helpompia käännellä ahtaissa tiloissa, sillä niiden ohjaamo ei käänny ohjatessa pyörälinjan ulkopuolelle. Ohjausgeometria on sama kuin perinteisissä pyöräkuormaimissa, jos on tottunut ajamaan sellaisella. Myös kääntöympyrä on täysin sama kuin Avantin tutuilla sisarmalleilla.

R-sarjalaisen kaikki huoltokohteet, suodattimet, sulakkeet, hydrauliikka ja akku, löytyvät saman kylkilevyn takaa parissa minuutissa.

Uuden R-sarjalaisen takapuskuri on erilaisen painojakauman ansiosta terästä, kun sisarmallissa se on valurautaa ja toimii vastapainona.

Sarjapikaliitin Avantin työhydrauliikan ulosotossa on ollut vakiona vuoden 2012 alusta lähtien, joten työlaitteiden vaihto on nopeaa ja helppoa.

Miika Nyrö


Lue seuraavaksi