Uutiset

Yleinen

Avantille Avainlippu-tunnus

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Avant-kuormaajille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista. Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille. Avainlipun käyttöoikeus edellyttää, että tuotteen kotimaisuusaste eli suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta on vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset. Tällä laskentatavalla Avantin kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

”Avantin kuormaajat sopivat täysin Avainlippu-tunnuksen määritelmään. Avainlipun käyttöoikeudella haluamme viestiä meille tärkeistä arvoista kuten kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä. Avant on kotimainen tuote nyt ja jatkossa”, kertoo Avantin myyntijohtaja Jani Käkelä.

Kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhä useammin yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

”Avantilla on jo vahva ja hyvä brändi kotimaan markkinoilla, ja olemme tunnetusti suomalainen toimija. Avainlippu-tunnuksella haluamme tuoda suomalaisuutta esille entistä vahvemmin niin kotimaan markkinoilla kuin kansainvälisestikin. Maailmalla arvostetaan suomalaista laatua. Olemme ylpeitä tuotteistamme ja siitä työstä, jota täällä teemme”, Käkelä toteaa.