Uutiset

Yleinen

Avagro on uudistunut R. Laaksonen Oy

Avagro perustettiin Raimo Laaksonen Oy -nimellä vuonna 1990. Anssi Väättänen on ollut yrityksen johdossa vuodesta 2002. Avagro tunnetaan kastelujärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Erilaisia kasteluun liittyviä tuotteita ovat pumput, runkolinjat, sadettimet, sadetuskoneet ja tihkukasteluletkut sekä sadetusjärjestelmien ohjauselektroniikka.

Avagro tuo maahan ja markkinoi maantasaus-, maan­muokkaus-, kylvö-, istutus- ja hoitokoneita lähinnä erikoiskasvituotantoon. Koneita on tarjolla perunan ja vihannesten korjuuseen ja käsittelyyn. Saatavilla on myös muovi- ja biohajoavia katteita erikoiskasvi- ja puutarhatuotantoon.

– Pitkään olemme miettineet, miten myyntiä on paras hoitaa; jälleenmyyjien vai oman myynnin kautta. Tuotevalikoimamme on tarkoitettu lähinnä erikoiskasvien viljelyyn. Perunan, vihannesten ja marjojen viljelijöitä on kuitenkin lukumääräisesti vähän. Kun viljely vielä on keskittynyt pääasiassa länsirannikolle, ja myymämme tuotteet ovat erikoistuotteita, olemme päättäneet pitää myynnin edelleen omassa yrityksessä, Anssi painottaa.

– Laitilan toimipaikkamme läheisyydessä on paljon asiakkaita, mutta niin on täällä Pohjanmaallakin ja siksi päätimme panostaa Jonnyn valinnan jälkeen myös toimipisteen perustamiseen, kertoo Anssi. Synergiaa oli saatavilla, kun toimipiste perustettiin Valtran toimipisteen yhteyteen.

Maa tasaisesti viettäväksi

Pitkään asiakastapaamisessa puhuttiin maan tasaamisesta oikeaan viettoon Mara-ta­saus­lanalla, joita Suomeen on tuotu kymmenkunta. Lana­investointi ei ole pieni ja moni haluaisikin ostaa työn urakoitsijalta. Tästä on julkaistu juttu UU 6/2007 numerossa. Netissä on myös video.

Painanteet pellossa kun ovat riviviljelyssä kasveille myrkkyä ”sateisina” vuosina. Esitasausta voidaan tehdä tuomalla paikalle maata perävaunulla ja hoitamalla esi­oikaisu irtomaalla. Lopputasaus tehdään sitten laserlanalla. GPS:n käyttö lanauksessa oli keskustelussa mukana, tällöin mittauspisteille saadaan tarkat koordinaatit. Kun maata siirretään ja pinnanmuotoja tasataan, on syytä huolehtia, että maan pH- ja ravinnetila pysyvät oikeina tasauksen jälkeenkin.

Tasauslanaa voidaan käyttää myös muualla kuin pellolla. Esimerkiksi tientasauksessa tällaisia kohteita löytyy, kun esimerkiksi urakoitsija hankkii lanan ja hakee sille mahdollisimman monta käyttötarkoitusta.

www.avagro.fi
www.valtra.fi

Lue seuraavaksi