Uutiset

Yleinen

Aurinkolämpöä maatiloille

NHK tuo valikoimiinsa kotimaisen Sundialin aurinkolämpöjärjestelmät käyttöveden ja kiinteistöjen lämmitykseen. Nyt myös maatilat voivat hyödyntää uusiutuvaa energiaa yhä tehokkaammin. Edullisella ja ekologisella aurinkoenergialla pystytään kattamaan iso osa maatilan energiantarpeesta. Asiakkaiden saataville tuotteet tulevat saman tien.

NHK:n kautta saataville tulevat maatiloille soveltuvat aurinkolämpökeräimet. Ne laajentavat yrityksen tarjoamaa uusiutuvan energian valikoimaa. ”Uuden tuoteryhmän myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisempia kokonaisuuksia. Asiakkaiden on helpompi lähestyä asiaa tutun toimijan kautta”, bioenergiatuotteiden tuotepäällikkö Jarno Riuttala NHK:lta toteaa.

Laaja-alaista energiapalvelua saman katon alta

NHK:lla on ennestään valikoimissaan itävaltalaisen GILLESin bioenergialaitteet, joiden kanssa Sundialin järjestelmiä voidaan käyttää hybridijärjestelminä. ”Nyt pystymme vastaamaan asiakkaidemme kysyntään myös hybridilämmitysjärjestelmien suhteen. Niissä hyödynnetään kaikki aurinkokeräimellä saatavissa oleva lämpö, ja puuttuva osuus täydennetään esimerkiksi hake- tai pellettikattilalla”, Riuttala kertoo. Sundial on vuonna 2009 perustettu kotimainen aurinkoenergiaan erikoistunut yritys, joka toimittaa asiakkailleen aurinkoenergiajärjestelmiä ja asiantuntijapalveluita. Järjestelmissä käytetään kotimaisia suurkeräimiä. Käytössään yrityksellä on viimeisin ja hyötysuhteeltaan paras teknologia. ”NHK:n kautta pystymme tarjoamaan järjestelmiä kattavasti nyt myös maataloussektorille hyödyntäen NHK toimialatuntemusta. Olemme iloisia saadessamme tällaisen yhteistyökumppanin”, toimitusjohtaja Jarno Kuokkanen Sundialilta sanoo.

Lue seuraavaksi