Uutiset

Yleinen

Artturi-säilörehupäiville

Valion Artturi-tiimi ja AIV järjestävät lähinnä urakoitsijoille suunnatun säilörehupäivän Jyväskylässä 29.‒30.3.2017. Tapahtumassa käsitellään monipuolisesti säilörehukorjuun suuria linjoja, mutta myös korjuun onnistumiseen vaikuttavia yksityiskohtia. Hyviä vinkkejä on toki tarjolla illalla kollegoilta.Ilmoittaudu tilaisuuteen klikkaamalla linkkiä http://aiv.fi/uutinen/artturi-sailorehupaivat-urakoitsijoille-2017/

Kuva on Artturi-päiviltä vuodelta 2014. Jo perinteiset Artturi-säilörehupäivät ovat keränneet salin täyteen ammattilaisia, kun asiaa on ollut laadukkaan rehun tuottamisesta. Moni asia on tuttu ja tiedostettu, mutta aina on jotain uutta opittavaa konkareillekin. Alustuksissa käsitellään tuotetun rehun määrää ja etenkin laatua. Laadukkaan rehun tuottaminen lähtee nurmen perustamisesta ja maansiirtotöistä ja nurmen kasvusto ylläpidosta kierron aikana. Nurmipelto on syytä laittaa kuntoon, jotta hoito- ja korjuutyöt onnistuvat

Tilaisuudessa perehdytään säilörehun tavoiteltavaa laatuun, säilönnän perusteisiin ja laadun vaihteluihin ja vaihtelun syihin. Merkittävää on tunnistaa etukäteen syyt, miksi rehu voi pilaantua.

Kalle Rönni on tänä vuonna puhumassa korjuujärjestyksestä tilaisuudessa. Kuva Kalle Rönnin luotsaamasta korjuuketjusta.

Alustus on myös korjattavan sadon laadun parantamisesta eri nurmisiemenlajikkeilla. Niillä on myös vaikutus korjuujärjestykseen. Nurmikasvustoon vaikuttaa maan tiivistyminen. Siihen voidaan osaltaan vaikuttaa rengastuksella.

Toisena päivänä pohditaan esimerkiksi nurmen lannoitusta lietelannalla. Puheenvuorot ovat säilöntäaineiden annostelusta ja koneiden suojauksesta.

Ammattilaisten säilörehupäivillä käsitellään urakointia monitahoisesti, paneudutaan laadukkaan säilörehun tuottamiseen ja vaihdetaan käytännön kokemuksia urakoinnista. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa Artturi-UrakoitsijaPassi.

Jalasjärveläinen Toni Harju oli puhumassa vuonna 2014 Jyväskylässä.

Lue seuraavaksi