Uutiset

Yleinen

Ari Eteläniemi on Vuoden Tieisännöitsijä 2018

Nivalalainen Ari Eteläniemi on Vuoden tieisännöitsijä 2018. Hän sai tunnustuspalkinnon ja siihen kuuluvan kunniakirjan Tampereella, johon oli kokoontunut maamme tieisännöitsijät vuosittaiseen neuvottelupäiväänsä.

Vuoden Tieisännöitsijä on valittu yksityisteiden tieisännöitsijöiden keskuudesta vuodesta 2008 alkaen. Hän on henkilö, joka omalla toiminnallaan on ollut esimerkillinen ja vaikuttava tieisännöitsijä. Valinta-arvoinnoissa painottuu myös, jos henkilö on ollut osaltaan kehittämässä tieisännöintiä. Valinnan suorittavat aikaisempina vuosina Vuoden Tieisännöitsijäksi valitut yhdessä Suomen Tieyhdistyksen edustajan kanssa.

Ari Eteläniemi on tyytyväinen, että yksityisteiden tieisännöinti tarjoaa nyt hänelle ja monelle kollegalleen päätoimeentulon.

Ari Eteläniemi aloitti tieisännöinnin vuonna 2006. Hän on vuosien ajan tarjonnut osaamistaan ja palvelujaan jo sadoille tiekunnille. Eteläniemi on ollut myös Yksityistieasioiden neuvontapuhelimessa neuvojana sekä ollut mukana kouluttamassa maahamme uusia tieisännöitsijöitä. Yksityisteiden ja muun infran tieisännöinti on laajentunut niin, että se työllistää Eteläniemen päätoimisesti ja myös kolmea muuta perheen jäsentä.

Yksityisteiden tieisännöitsijä on täysin suomalainen innovaatio. Missään muussa maassa ei ole kyseistä osaajakuntaa. Suomen Tieyhdistyksen kouluttamia Tieisännöitsijöitä on Suomessa ollut vuodesta 2003 lähtien. Koulutuksen käyneitä on kaikkiaan liki 300. Seuraava koulutus on tarkoitus toteuttaa syksyllä 2019 niin, että hakuaika on keväällä 2018.

Vuoden Tieisännöitsijät 2008 –
2008                  Olli Ylinen
2009                  –
2010                  Jari Kärkkäinen
2011                  Veijo Kröger
2012                  Mervi Laitinen
2013                  Kari Äikäs
2014                  Jouko Ruotsalainen
2015                  Aija Uusoksa
2016                  Ilkka Pietiäinen
2017                  Tarja Takkunen
2018                  Ari Eteläniemi

Lue seuraavaksi