Uutiset

Yleinen

AlfaFlamelta kontit ja erillislaitteet kuivaamoihin

AlfaFlame valmistaa biouuneja, joita voidaan käyttää kuivaamoissa, kasvihuoneissa tai teollisuudessa. AlfaFlamen biouunit sopivat paikkoihin, missä tarvitaan paljon lämmintä ilmaa. Uuneissa polttoaineena on pääasiassa hake.

AlfaFlame Oy on tuonut markkinoille toisen sukupolven täysin uusitun biolämpökontin, jonka mallimerkintä on AlfaFlame M17. Ensimmäiset kontit on toimitettu Suomessa asiakkaille kesäkuun lopulla.

AlfaFlame valmistaa pääsääntöisesti tuotteet itse. Uunin tärkeä osa on lämmönvaihdin, jolla saadaan siirrettyä palokaasujen lämpö kuivatusilmaan.

– Uunin materiaalit ovat arvokkaita, jonka vuoksi laitoksen hintakin tietysti nousee, Ari Inkivaara AlfaFlamelta kertoo.

Laitoksen syöttölaitteet ovat myös valmistettu Salossa. Tarjolla on jousipurkain, mikä mitoitetaan asiakkaan varastotilan mukaan. Samaa purkaintyyppiä käytetään myös valmistettavassa kontissa.

AlfaFlamen toimituksista puolet ovat olleet kontteja. Kontti on käyttövalmis, siirrettävä paketti. Katto aukeaa hydraulisesti kahdessa osassa. Toinen puoli konttia on teknistä tilaa ja toinen hakevarastoa.

Nyt tehdään maksimissaan 800 kW pakettia. Tämä riittää monelle, mutta erillislaitteina vaihtoehto on laittaa kaksi laitosta vierekkäin, jollain teho tuplaantuu. Kontin painon on 7-8 tonnia riippuen varusteista.

Katto aukeaa kahdessa osassa. Toisen puoliskon alla on konehuone ja toisen hakevarasto.

Uunissa on liikkuva arina, mikä ei ole herkkä tukkeutumaan.

Kuvassa lämmönvaihtimet.

Suomessa viljaa kuivataan syksyllä ja lopun aikaa uunit ovat vähemmällä käytöllä. Tässä on selkeä markkina, mihin pitäisi esimerkiksi konevuokraamoiden tarjota palveluitaan. Konevuokraamoilta biouuneja osaisivat ehkä kysyä käyttöön muutkin, kuten kasvihuoneyrittäjät ja teollisuushallien lämmittäjät. Konttiin rakennetuissa biouuneissa on potentiaalia erilaisiin kuivaus- ja lämmitystehtäviin.