Uutiset

Yleinen

Agritechnican alkumakupaloja

Vaikka taloudellinen tilanne ei tänä vuonna ole ollut hyvä, näyttelyssä oli silti ennätysmäärä näytteilleasettajia ja vierailijoita. Järjestäjien mukaan näyttelyssä vieraili yli 350 000 kävijää, joista 75 000 oli ulkomaalaisia. Agritechnicalla on merkittävä vaikutus siihen millaista kalustoa Euroopan ja Suomen traktorisektorilla käytetään. Agritechnica on toki maatalouskonenäyttely, mutta bioenergia, kiinteistönhoito ja kaikki muu traktorisektoriin liittyvä on lisääntynyt koko ajan.

Osa kuvista on otettu aamulla aikaisin ennen näyttelyporttien aukenemista tai illalla myöhään. Päivän vilkkaimpina tunteina kuvien saaminen ilman ohikulkevia ihmisiä on vaikeaa.

Valmistajille ja maahantuojille Agritechnica on merkittävä näyttely. Agritechnicassa tapaa ne henkilöt, jotka ylipäätään pitää tavata. Henkilökohtainen kontakti ja koneen näkeminen on lähes poikkeuksetta kaupanteon ensimmäinen edellytys. Nykyisten ja tulevien maahantuojien ja jälleenmyyjien tapaaminen on osa näyttelyä. Noiden tapaamisten seurauksena suomalaiset koneet saavat jalansijaa maailmalla, mutta samaan aikaan maahantuojat hakevat Agritechnicasta, sellaista kalustoa, joka voisi sopia tuotavaksi Suomeen.

Lue koko artikkeli kuvineen oheisesta pdf-dokumentista:

Agritechnican jatko -artikkeli täältä >

Lue seuraavaksi