Uutiset

Yleinen

AGA:n turvallisuusratkaisut Nordic Welding Expo –messuilla

AGA esittelee Pohjoismaiden suurimmassa hitsausalan messutapahtumassa Nordic Welding Expo –messuilla Tampereella 5.–7.11.2014 uusia ratkaisuja, tuotteita ja tarvikkeita, joiden avulla pystytään parantamaan asiakkaiden toiminnan turvallisuutta ja tehokkuutta.

Täysin uudenlainen, muovikomposiitista valmistettu ergonominen kaasupullo on kevyt kantaa ja liikutella. Kätevä ja riittoisa Genie sopii erityisesti työssään paikasta toiseen liikkuville kaasun käyttäjille. Kevyttä pulloa on helppo siirrellä ja nostaa rasittamatta selkää. 20 litran Genie-pullo painaa täytenä 32 kiloa eli 11 kiloa vähemmän kuin samankokoinen perinteinen, teräksestä valmistettu kaasupullo. Pienempi, 10 litran vetoinen Genie painaa täytenä vain 21 kiloa, joten sen voi turvallisesti nostaa yksinkin.

Pitkillä matkoilla pullo kulkee pyörillä kevyesti mukana; irrotettava kuljetusalusta ja teleskooppikahva ovat saatavilla lisävarusteina. Suuren halkaisijansa ansiosta Genie-pullo pysyy vakaasti pystyssä, ja pulloja voi myös pinota. Tunnisterenkaan väristä käyttäjä näkee nopeasti, mitä kaasua pullo sisältää. Kullekin kaasulle on saatavana oma paineensäätimensä, mikä takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja käyttöturvallisuuden. Pullon kahvat suojaavat paineensäädintä rikkoontumiselta, mikä sekin parantaa käyttöturvallisuutta. Käytettävyyttä lisää myös älymittari eli ”pullonhenki”. Genie-pullon digitaalisella näytöllä varustettu mittari kertoo käyttäjälle, miten paljon kaasua on jäljellä. Näin kaasu ei pääse loppumaan kesken yllättäen.

Pienestä painosta huolimatta Genie-pulloihin mahtuu korkeamman täyttöpaineen ansiosta noin 50 prosenttia enemmän kaasua kuin perinteisiin pulloihin. Geniepullojen täyttöpaine on 300 baaria, kun teräspulloissa paine jää 200 baariin. Genie-pulloissa on tällä hetkellä saatavilla argonia, typpeä ja hitsauksen suojakaasuja. Lisää vaihtoehtoja on tulossa.  

AGA tarjoaa helpotuksia hitsarin työhön

Smoothflo on uudenlainen teknisesti edistyksellinen säädin. Perinteiset säätimet edellyttävät toistuvaa paineen säätöä halutun virtauksen ja paineen ylläpitämiseksi, mutta Smoothflo-säätimellä saadaan optimaalinen virtaus ja käyttöpaine yhdellä säädöllä, pullopaineesta riippumatta. Paineensäätöalue on vain kolme paineensäätönupin kierrosta, joten halutun arvon löytäminen on nopeaa. Koska käyttöpaine ei muutu pullopaineen laskiessa, saa kaasun käyttäjä merkittäviä etuja lisääntyneen tehokkuuden, suorituskyvyn ja pidentyneen käyttöiän ansiosta. Smoothflo-säätimet on kehitetty ja suunniteltu seuraaville kaasuille: asetyleeni, happi/odorox ja argon/mison.

Nemo Plus on helppokäyttöinen, turvallinen, suorituskykyinen ja tarkka käyttövalmis kaasupullo integroidulla paineensäätimellä. Pullon vankkarakenteinen suojakupu suojaa säädintä tehokkaasti ja pysyy paikoillaan myös kuljetuksen aikana. Rakenteessa ei ole herkästi vaurioituvia ulkonevia osia ja säädin on paineeton pulloventtiilin ollessa suljettuna. Säädin tarkastetaan jokaisen täytön yhteydessä, joten sen toimintaan voi luottaa ja pullonvaihdoissa säästyy aikaa. Täydellisiä tuloksia tavoiteltaessa epäpuhtauksia ei sallita ja kaasunsyöttöä on pystyttävä hallitsemaan tarkasti. Integroidun paineensäätimen ansiosta kontaminaatioriskia ei ole. Kaasunsyöttö on täysin säädettavissä, ja kaksivaiheinen säädin mahdollistaa virtauksen tarkan hallinnan. Jäännöskaasuventtiili pitää Nemo Plus-pullon sisällön puhtaana viimeiseen litraan saakka. Nemo Plus pullojen tuotevalikoima on laajentunut entisestään. Nyt tuotevalikoimaan kuuluvat asetyleeni, happi, Corgon 18, argon, Formier 10, sekä  premium-kaasut Odorox ja Mison 18.

Kaasujen lisäksi AGA tuo Suomen markkinoille jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluita, jotka helpottavat kaasujen käyttöä. Näistä hyvä esimerkki on Lindoflamm-erikoispolttimet. Lindoflamm-erikoispolttimilla voidaan vastata konepajojen erilaisiin työkappaleiden lämmitystarpeisiin. Tuotevalikoimaan kuuluu sekä suuritehoisia käsipoltinmalleja, että asiakaskohtaisesti räätälöityjä erikoispolttimia. Lindoflamm-polttimissa käytetään asetyleeniä ja paineilmaa, joiden avulla saadaan hellävarainen, mutta tehokas ja taloudellinen liekki. Sen avulla voidaan mm. välttää mahdolliset propaanin tai maakaasun käytöstä johtuvat kosteusongelmat.  

TP

Lue seuraavaksi