Uutiset

Yleinen

AFM 45/50 –sarja – Harvesterikourat harvennukseen ja kevyeen päätehakkuuseen

AFM –kourat ovat saatavissa ensiasennuksena useammaltakin metsäkonevalmistajalta ja luonnollisesti suoraan valmistajalta jälkiasennuksiin. Pitkään vientiin painottuneen toiminnan ansiosta, tehtaalla on runsaasti tietotaitoa kaivukoneasennuksista ja kaivukoneiden varustelusta hakkuukonekäyttöön.

Kattava harvesterimallisto

AFM –harvesterikouramallisto kattaa kaikki kokoluokat keveästä harvennuskourasta, aina järeisiin kaivukoneisiin asennettaviin mörssäreihin, joilla on painoa jo lähes kaksi tonnia. Myös kuormaamiseen sopivia Combi –malleja valmistetaan kahta kokoluokkaa.

Normaalihakkuisiin sopivien kourien ohella, yrityksen vahvinta osaamista ovat eucalyptus –puun käsittelyyn soveltuvat kourat. Näiden puiden puintia haittaa hakkuvaiheessa irtonainen kuori, joka poistetaan tarkoitukseen sopivilla syöttörullilla. Eucalyptus on kuorittava hakkuun yhteydessä, koska kerran kuivuttuaan kuori on ja pysyy pöllin kyljessä.

AFM 45/50 –sarja

Suomalaisilla savotoilla AFM:n tärkeimmät mallit ovat tehtaan valikoiman pienempi pää, AFM 45 ja 50 –sarjat. Järeimmistä päätehakkuista valtaosa tehdään uusilla, pyöräalustaisilla koneilla joiden puomin päähän asennetaan aina saman valmistajan koura. Tehtaan Suomeen myymät suuremmat kouramallit asennetaankin useimmiten käytettyihin harvestereihin tai uusiin kaivukoneisiin.

Sekä 45, että 50 –sarjan kourissa perustekniikka on sama. Automaattisella ketjunkiristyksellä varustettu sahapaketti, venttiilistö ja syöttörullat moottoreineen ovat yhtenäiset. Syöttörullia on kolme ja vetomottoreita neljä, joista kaksi on ylärullalla.

Pituusmitta otetaan mittapyörältä ja läpimitta vaihtoehtoisesti etuveitsiltä tai rullilta. Mittalaite on vakiona Motomit IT/PC ja kourissa on valmius myös muiden ohjausjärjestelmien käytölle. Syöttörullia ja karsintateriä ohjataan mittalaitteella proportionaalisesti.

Neljä eri mallia

Erona 45 ja 50 –sarjoilla on veitsien ja syöttörullien avautuma, jolla kaatoläpimitta kasvaa suuremmassa mallissa 8 cm ja karsintahalkaisija 5 cm. AFM 50 –mallin 58 sentin kaatohalkaisija riittää valtaosalle meikäläisistä päätehakkuista ja etenkin rannikolla ja Pohjois-Suomessa sillä pystytään käsittelemään kaikki eteen tulevat leimikot.

Molemmat kokoluokat jakautuvat vielä L ja Corona –malleihin, karsintaterien määrän mukaan. L –mallissa veitsiä on 3, joista yksi kiinteä ja kaksi liikkuvaa. Takakarsintaterillä varustetussa Coronassa veitsien määrä tuplaantuu ja pituus kasvaa 200 mm.

Lisätietoja kouramalleista löytyy valmistajan nettisivuilta www.afm-forest.fi

Lue seuraavaksi