Uutiset

Kuljetuskalusto

Volvo Trucks: Maailman suurin jälkimarkkinahenkilökunnan kilpailu on ratkennut

VISTA 2022 kilpailijat

Maailman suurimman huolto- ja korjaamohenkilökunnan kilpailun, VISTA:n*, voittajatiimi on nyt selvinnyt. Jännittävän finaalin jälkeen Volvon kotikaupungissa Göteborgissa ykköseksi nousi Viron joukkue Kiired Insenerid.

Volvon kuorma- ja linja-autojen maailmanlaajuisesta jälleenmyyjäverkostosta yli 16 000 henkilöä noin 4500 tiimissä osallistui tämän vuoden VISTA-kilpailuun – maailmanlaajuiseen tapahtumaan, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1957.

VISTA-kilpailun päätavoitteena on kannustaa osaamisen kehittämiseen sekä kasvattaa joukkuehenkeä ja ammattiylpeyttä. Osaavien ja motivoituneiden mekaanikkojen ansiosta Volvo Trucksin korjaamoilla tehdään vikadiagnooseja ja korjataan kuorma-autoja aikatauluista ja tiukoista laatustandardeista tinkimättä. Nämä taidot ovat välttämättömiä, jotta asiakkaat varmasti saavat parhaan mahdollisen käyttöasteen kuorma-autoilleen. Lopulta tämä johtaa parempaan asiakaspalveluun.

Göteborgissa pidetyssä finaalissa 43 huolto- ja korjaamohenkilöstöstä koostuvaa tiimiä kilpaili kahden päivän ajan kuudella asemalla, joiden aiheina oli muun muassa CAN-väylän vianhaku, I-Shift ja päällirakennetyöt. Kaksi asemaa oli sähköajoneuvoihin keskittyviä VR-asemia, yhdessä tehtävässä asennettiin sähkömoottori kuorma-autoon. Sähkökuorma- ja -linja-autojen määrät kasvavat nyt nopeasti ja turvallinen työskentely sähkömoottoreiden kanssa on tärkeä taito mekaanikoille käytännössä jokaisella huoltokorjaamolla ympäri maailman.

”Mekaanikkomme ovat avainasemassa asiakkaidemme menestyksen edistämisessä pitämällä heidän kuorma-autonsa tien päällä, ja VISTA on heille loistava tapa parantaa ammattitaitoaan korjaamoilla. Olen erittäin vaikuttunut tiimien teknisestä tietämyksestä tänä vuonna ja nopeudesta, jolla he ratkaisivat heille esitetyt haasteet”, Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm kertoo.

VISTA 2022 -maailmanmestaruuskilpailun 3 parasta joukkuetta:

  1. Kiired Insenerid, Viro
  2. Titan, Tanska
  3. SWISSTA, Sveitsi

Suomesta Göteborgin finaaliin pääsi tänä vuonna Tampereen Volvo Truck Centerin joukkue Team Harju.

”Team Harjun jäsenten Immo Harjun, Atte Almonkarin, Juha Keskifrantin ja Vesa Havikarin innostus ja kiinnostus viimeisimpään tekniikkaan on tuottanut jälleen upeaa menestystä. Koko joukkueen sitoutuminen yhdessä tekemiseen ja Volvon laajan koulutustarjonnan hyödyntäminen on jo vuosien ajan tuottanut erinomaista menestystä VISTA-kilpailussa lukuisten maa- ja maanosamestaruuksien, sekä kaksinkertaisen maailmanmestaruuden myötä. Team Harjun panostus osaamisen kehittämiseen on ehdottomasti välittynyt ja vaikuttanut koko yksikkömme kehittymiseen”, Volvo Truck Center Tampereen huoltopäällikkö Jani Rajamäki kertoo.

Mikä on VISTA

*VISTA on lyhenne ja tulee termeistä Volvo International Service Training Awards. Se alkoi vuonna 1957 ja alun perin kilpailuun osallistui vain ruotsalainen Volvo-henkilöstö. 20 vuotta myöhemmin, vuoteen 1977 mennessä, kilpailu oli jo laajentunut kaikille mantereille ja siihen osallistui valtuutettuja Volvo-jälleenmyyjiä kaikkialta maailmasta. Nykyään VISTA järjestetään joka toinen vuosi ja se on maailman suurin huolto- ja korjaamohenkilöstölle tarkoitettu kilpailu.Lue seuraavaksi