Uutiset

Kuljetuskalusto

Renault Trucks T Avatar

Renault Trucks T480 High Sleeper Cab T Avatar

Suomeen ja Power Truck Show -tapahtumaan saapui ensimmäistä kertaa kauttaaltaan kynäruiskumaalattu Renault Trucks kuorma-auto, saksalaisen Talmon Transporte kuljetusliikkeen T Avatar. Renault Trucks T480 High Sleeper Cab on maalattu Avatar -menestyselokuvan mukaan.

”Yhtä näyttävän näköistä Renault Trucks -kuorma-autoa ei olla Suomen tapahtumissa aikaisemmin nähty. On hienoa, että Kansainväliseksi Vuoden 2015 Kuorma-autoksi valittu Renault Trucks T-sarjalainen nähtiin esittely- ja asiakasautojemme lisäksi nyt myös kynäruiskumaalattuna versiona”, Renault Trucks kuorma-automyyjä Mika Saari kertoo.

T Avatarin koko nupin peittävä kynäruiskumaalaus tekee tästä T-sarjan edustajasta upean katseenvangitsijan. Kattavasti varusteltu Renault Trucks T 480 High Sleeper Cab on Saksan Weil der Stadtissa toimivan Talmon Transporte OHG:n lippulaiva. Sven Punke, Talmon Transporte OHG:n toimitusjohtaja, lähti hakemaan ”jotakin todella erikoista” yrityksensä kymmenenneksi vetoautoksi.

”Halusin huolintayrityksellemme pyörillä liikkuvan keulakuvan. Kuorma-auton, jossa näkyy, että nautimme työstämme”, Punke kertoo.

Suunnitelma toteutui, ja tammikuun 2015 alusta alkaen Saksan kappaletavaraliikenteessä on nähty Renault Trucks T 480 High Sleeper Cab, jossa on upea kynäruiskumaalaus, jaloteräksiset yksityiskohdat ja yksilöllinen sisäverhoilu.

Vuonna 1981 Stuttgartin liepeille perustettu perheyritys on aina vannonut Renault Trucks -merkkisten ajoneuvojen nimeen. ”Viime vuosina meillä on ollut pienempiäkin vetoautoja, useita Renault Premiumeja ja Magnumeja”, muistelee Sven Punke. ”Renault Trucksit ovat luotettavia ja myös korjaamomme Tübingenin Ott Lkw-Service on ensiluokkainen. Minusta myös huoltopalvelut liittyvät tiiviisti ajoneuvon merkkiin, ja kuljetusalanyrittäjänä ne ovat minulle erittäin tärkeitä.”

Talmon Transporte OHG:llä oli aikaisemmasta jo erittäin hyviä kokemuksia kahdesta uudesta matalan makuuohjaamon Renault Trucks T 430:sta. Siten tyylikäs jäätikönvalkoinen Renault Trucks T480, jossa on korkea makuuohjaamo ja täysi varustus, oli helppo valinta pyörillä kulkevan käyntikortin pohjaksi.

Kaksiakselinen vetoauto toimitettiin lokakuun 2014 puolivälissä ja sitä alettiin purkaa saman tien. Kynäruiskumaalari Marcel Barth Delitzschista irrotti ajoneuvosta yli 80 mustaa ja harmaata osaa, jotka hiottiin, pohjamaalattiin, maalattiin valkoiseksi ja hiottiin taas, ennen kuin T:n lopullisen ulkoasun hahmottelu voitiin aloittaa.

Barth käytti taideteokseensa noin seitsemän litraa valkoista maalia, lähes litran verran eri värejä, kuutisen litraa kirkaslakkaa ja viisi viikkoa työtä. Lopputuloksena on lukematon määrä erilaisia aiheita Avatar-menestyselokuvasta. Tämä värimaailmaltaan upea ja kaikin puolin vaikuttava tieteisspektaakkeli on Sven Punken ehdoton lempielokuva ja valittiin siksi kuorma-auton teemaksi.

Lisävalot katolla ja edessä, valaistu helmaputki, kevytmetallivanteet sekä erikoisvalmisteiset alustan suojukset tekevät ulkoasusta täydellisen. Sisätiloissa verhoilija Roxana Waletzko huolehti värikkyydestä käyttämällä sinistä ja turkoosia nahkaa, johon on paikoitellen piirretty laserilla lisää aiheita Avatar-elokuvasta.

”Olen erittäin tyytyväinen ajoneuvoon. Täytyy sanoa, että pidän työpaikastani erittäin paljon. Sisätilaa on riittävästi, ja on todella hauskaa ajaa täysin uutta kuorma-autoa”, kehuu kuljettaja Jörg Lehmann, joka on toiminut lähi- ja kaukoliikenteessä jo 20 vuotta.

Lehmann huomasi heti, että ylellinen Renault Trucks T 480 herättää positiivista huomiota myös muissa. ”Ihmiset ovat autosta hyvin kiinnostuneita ja tulevat kyselemään siitä usein. Kotikylässäni Krostitzissa T Avatar on tietysti kova juttu kaikkien naapuruston lapsien keskuudessa”, nauraa Lehmann. Erikoisen lippulaivan idea toimii.

Lue seuraavaksi