Uutiset

Kuljetuskalusto

Rautajärven panostaa palveluun – Multilift-vaihtolavalaitteiden koko elinkaari hallussa


Risto Rautio (kesk.) on hyvin tyytyväinen Cargotecin ja Rautajärven nopeisiin ja kustannustehokkaisiin kokonaispalveluihin. Cargotecin Niko Nurminen sekä Rautajärven Matti Tuokko, Kimmo Hietala ja Heikki Niemelä lupaavat kehittää yhteistyötään yhä tehokkaammaksi.


Rautajärven-perheeseen kuuluvat Rautajärven Konehuolto Oy sekä Rautajärven Varaosa Oy ovat tunnettuja raskaan kaluston huolto-, korjaus- ja tarkastustöiden asiantuntemuksesta. Yritysten saumaton yhteistyö monen maarakennus- ja nostokoneiden sekä kuljetuskaluston etulinjan valmistajan kanssa takaa loppuasiakkaalle luotettavaa, nopeaa ja kustannustehokasta palvelua aloilla, joissa koneiden pitkiin seisokkeihin ei ole varaa. Hyvänä esimerkkinä Rautajärven onnistumisesta toimii yhteistyö Cargoteciin kuuluvan Hiabin kanssa, ja tällä hetkellä käynnissä on vahva panostus erityisesti yrityksen Multilift-koukkulaitepuolen koulutukseen ja tarjontaan.

Rautajärven on toiminut Hiabin yhteistyökumppanina jo vuodesta 2015 lähtien, ja Hiab-, Loglift-, Multilift- ja Moffett-tuotteiden osalla toiminta on perustunut yhtiöitä yhdistävien vastuullisten toimintatapojen periaatteisiin. Näihin kuuluu esimerkiksi Rautajärven henkilökunnan jatkuva perusteellinen koulutus, jossa läpikäydään Hiabin tuotteet ja niiden huoltokohteet erittäin yksityiskohtaisesti. Sama tarkkuus näkyy luonnollisesti myös varaosapuolen rakentamisessa, mikä tarkoittaa kaikkien tärkeimpien varaosien hyllysaatavuutta ja harvinaisempien osien nopeaa toimitettavuutta. Palvelut täydennetään kattavilla kokonaispalveluilla ja asiakkailla onkin mahdollisuus valita esimerkiksi omiin työtehtäviin parhaiten soveltuvat huoltosopimukset.

Multilift-mallisto moneen käyttötarpeeseen

Multilift-vaihtolavalaitteet täyttävät käyttäjien vaatimukset esimerkiksi rakentamisen, jätteenkäsittelyn ja kierrättämisen maailmassa, ja tarjolla on hyvin monipuolinen valikoima niin kokoluokkien kuin ominaisuuksien osalta. Ultima-, Optima- ja Futura-mallisarjat täydentävät saumattomasti valikoimaa ja tarjolla on nostovoimaa aina 30 tonniin saakka. Totuttuun tyyliimme tuotteiden tekninen osaaminen edustaa alan kärkeä ja kattavien lisävarustepakettien avulla vaihtolavalaitteen saa räätälöityä erittäin yksityiskohtaisesti”, kertoo Cargotec Finland Oy:n jälkimarkkinointipäällikkö Niko Nurminen.

”Arvokkaasta investoinnista kannattaa luonnollisesti ottaa kaikki hyöty irti ja yksilöllisillä huoltosopimuksilla asiakas saa sekä ennakoitavuutta että taloudellista varmuutta toimintaansa. Procare Essential- ja Total R&M -huoltosopimukset soveltuvatkin mainiosti Multilift-hankinnan oheen ja takaavat työn tehokkuuden säilymisen myös haastavissa työtehtävissä”, Nurminen suosittelee.

Rautajärven ottaa kokonaisuudet huomioon

Risto Rautio seuraa Rautajärven Kimmon ja Timon suorittamaa takatukijalan paineanturin huoltoa. Samalla käynnillä onnistuva nosturin, lavan ja alustan läpikäynti tuo ripeyttä huoltotehtäviin.

Rautajärven uusin panostus Multiliftiin tarkoittaa hyvin perinpohjaista suunnitelmallisuutta niin laitevalikoimaan tutustumisen, huoltokoulutuksen, työmenetelmien sekä varaosavarastojen rakentamisen osalta.

”Läpikäynti koskee Multiliftin koko mallistoa pienimmästä suurimpaan ja ammattitaitomme laadukkuudesta kertoo asentajiltamme löytyvä Multiliftin koulutusten korkeimman eli kolmannen tason osaamistaso. Luonnollisesti myös Multiliftin tarjoama saumaton tekninen tuki otetaan aina tarvittaessa käyttöön, mikä takaa hankalimpienkin ongelmien ratkaisun” kertoo Rautajärven Heikki Niemelä.

”Rautajärven erittäin pitkä kokemus raskaan sarjan huolto- ja korjaustehtävistä tulee hyvin esiin kokonaisurakoinnin huomioimisessa. Asiakkaille suositellaan ehdottomasti samalla kertaa laajempia huolto- ja tarkistustehtäviä kuin pelkästään esimerkiksi pelkän vaihtolavalaitteen läpikäynti. Arvokkaan kokonaisuuden seisonta-aika hyödynnetään näin optimaalisesti, mikä on asiakkaalle erittäin kustannustehokas ratkaisu”, korostaa Niemelä.

Risto Rautio hyödyntää kokonaispalveluja

Tamperelainen Kuljetuspalvelu Risto Rautio Ky on hyvä esimerkki yrityksestä, joka hyödyntää Rautajärven ammattitaitoa ja Hiabin-huoltosopimuksia onnistuneesti. Rautiolla on käytössään Hiabin Procare Total R&M -huoltosopimus, joka on osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi.

”Kiinteä kuukausikulu tuo varmuutta talouteen ja Rautajärven ammattitaidon monipuolisuus tehostaa huoltotoimia, kun samalla kertaa voidaan läpikäydä vaikkapa nosturin, lavan ja alustan huolto- tai korjauskohteet. Merkittävää on myös tarkastusten ja kulutusosien kuuluminen pakettiin, mikä helpottaa oman toiminnan tehostamista merkittävästi. Olenkin keskittänyt huoltotoimet Rautajärvelle, sillä näin pääsee vähemmällä niin taloudellisesti ja ajankäytön kannalta”, Risto Rautio korostaa.

Lue seuraavaksi