Uutiset

Kuljetuskalusto

Parhaat Volvo-mekaanikot kilpailevat

Volvo International Service Training Award eli VISTA 2015-2016 -kilpailun finaali järjestetään ensi viikolla. Kilpailu on maailman suurin korjaamohenkilöstön kilpailu. Ensimmäinen VISTA-kilpailu järjestettiin vuonna 1957, jonka jälkeen korjaamohenkilökunnan olot ovat muuttuneet huomattavasti, sillä työympäristö ja tekniikka ovat kehittyneet paljon sitten 1950-luvun.

Hallitseva VISTA-maailmanmestarijoukkue Team Harju, Volvo Truck Center Tampereelta osallistuu VISTA-kilpailun finaaliin, joka järjestetään 31.5.-1.6. Göteborgissa, Ruotsissa. Team Harju voitti pohjoismaisen semifinaalin huhtikuussa ja osallistuu yhtenä 32 joukkueesta maailmanfinaaliin. Kilpailu on avoin kaikille, jotka toimivat Volvon kuorma- tai linja-autojen korjaamotehtävissä. Tavoitteena on kehittää henkilökunnan osaamista ja parantaa korjaamoissa tehtävän työn laatua eri puolilla maailmaa. 

VISTA lyhyesti

VISTA on kilpailu, joka on tarkoitettu maailmanlaajuisen Volvo kuorma- ja linja-autokorjaamoverkoston henkilökunnalle. Se on lajissaan maailman suurin kilpailu, ja siihen osallistuu yli 18 000 henkilöä 96 maasta. Ensimmäinen kilpailu käytiin vuonna 1957 Ruotsissa. Sittemmin siitä on muodostunut joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen tapahtuma. VISTA:n tärkein tavoite on kehittää ja parantaa työntekijöiden osaamista, taitoja ja ryhmätyökykyä sekä näin parantaa korjaamoissa tehtävän työn laatua. Viime kädessä VISTA-kilpailu parantaa asiakaspalvelun laatua ja asiakastyytyväisyyttä.

Kussakin joukkueessa on 2-4 henkeä. Kilpailu käynnistyy kolmella teoriakierroksella, joiden kysymyksiin joukkueet vastaavat omissa korjaamoissaan. Kierroksen jälkeen parhaat joukkueet etenevät aluevälieriin, joista 32 joukkuetta etenee edelleen Ruotsin Göteborgissa järjestettäviin loppukilpailuihin. Korjaamohenkilökunnalla tarkoitetaan työn vastaanotossa toimivia henkilöitä, työnjohtajia, varaosahenkilöstöä, teknikkoja ja mekaanikkoja.

www.volvotrucks.fi

Lue seuraavaksi