Uutiset

Kuljetuskalusto

Osku pesee ja huoltaa nyt Naantalissa

Reilun viisitoista vuotta Turun seudulla toiminut Oskun Rekkapesu & Huolto Oy muutti vajaat kaksi vuotta sitten Naantalin sataman välittömään läheisyyteen. Oskun, eli Osmo Mäkisen mukaan uudet, alkujaankin pesu- ja huoltotoimintaa varten rakennetut tilat mahdollistavat toiminnan kehittämisen asiakaskunnan eduksi.

”Vanhat tilat Turun Rieskalähteentiellä jäivät meille pieneksi, joten päätös muutosta oli varsin helppo”, kertoo Mäkinen Naantalin Patenttikadulla sijaitsevissa tiloissa.

Huoltopuolella palvelutarjonta kulminoituu paljolti nopeasti tehtäviin toimiin, kuten öljyn ja jarrupalojen vaihtoihin sekä sähkötöihin ja peitteiden korjauksiin.

”Pyrimme tekemään nopeita töitä, jotta asiakkaat pääsevät jatkamaan matkaansa. Mitään isompaa koneremonttia tai peruskunnostusta emme edes pyri tekemään. Pitäydymme omalla osaamisalueellamme tekemällä kunnolla sen mihin ryhdymme”, painottaa Mäkinen kolmen vuosikymmenen kokemuksella korjaustoiminnasta.

Oman korjaamotoiminnan kannalta ensiarvoisen tärkeä seikka on kattava varaosavarasto, jota hyödynnetään myös varaosamyynnissä.

”Meillä on kokoomme nähden varsin suuri nimikemäärä, mikä parantaa palvelukykyämme korjaamotoiminnassa. Pihaan nilkuttaen saapuva auto saadaan lähes poikkeuksetta jatkamaan matkaansa myös iltaisin ja viikonloppuisin”, painottaa Osmo Mäkinen.

Pesuhallista puhtaan auton turvin huoltohalliin kaartava Jarmo Rinkinen on kuulunut Oskun asiakaskuntaan yrityksen perustamisesta alkaen – siis viidentoista vuoden ajan. Eurooppaan suuntautuvan liikenteen parissa aiemmin työskennellyt Rinkinen huolehtii nykyisin Suomen ja Ruotsin välisen tavaraliikenteen sujuvuudesta kristiinankaupunkilaisen Kb Lassfolk Ky:n kaappiyhdistelmällä.

”Oskulla on helppo poiketa, palvelu on aina asiallista ja apua saa aina tarvittaessa – myös yöllä ja viikonloppuisin”, tiivistää Rinkinen syyt Mäkisen suosioon. Rinkisen mukaan kaikki Lassfolkin viisi Ruotsin linjalla liikkuvaa autoa pestään ja huolletaan pääasiassa Naantalissa – Oskulla.

Nykyinen toimipiste on rakennettu viime vuosikymmenen loppupuolella, joten sen mitoituksessa ja piha-alueessa on huomioitu nykykaluston asettamat vaatimukset. Kotimaisella Eaglemachine -harjakoneella varustetun pesulinjan ohella rakennuksessa on yksi läpiajettava huoltotila sekä nuppiauton nielaiseva ruutu. Myös laajahkolle varaosavarastolle on varattu oma tilansa, samoin kuin seinänaapurissa toimivalle lounasruokala Seijan Tuvalle, joka toimii yhtenä harvoista Suomessa toimivista Ruotsin tieveron maksupisteistä. Aamukuudesta iltapäivän tunneille avoinna oleva lounasruokala tarjoaa niin pesussa poikkeaville kuin muillekin ohikulkijoille tuhdin aamupalan, maukkaan lounaan ja raikkaan päiväkahvin.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi