Uutiset

Kuljetuskalusto

Maksuton Optifleet-jakso uuteen Renault-mallistoon

Renault Optifleet

Uuden malliston julkistamisen yhteydessä Renault Trucks tarjoaa asiakkailleen maksuttoman kokeilujakson Optifleet -palveluun, Renault Trucksin kuljetusten tietojärjestelmään. Optifleet auttaa asiakasta kehittämään kuljetusten tuottavuutta ja säästämään jopa 5 000 euroa vuodessa ajoneuvoa kohti.

Kaikissa uusissa ajoneuvoissa on tarvittavat laitteet valmiina, ja tätä viiden kuukauden kokeilujaksoa voidaan viestinnässä käytettävää Link –palvelua pois lukien hyödyntää kaikissa 31.12.2013 mennessä tilatuissa rahtiautoissa.

Optifleet -palvelun avulla kuljetusyritykset voivat paikantaa yksittäisen ajoneuvon tai kokonaisen ajoneuvoryhmän, viestiä kuljettajien kanssa, ladata teknisiä tietoja ja seurata kuljettajan työaikoja ja ajotapaa. Kuljettajien ajotavan ja ajoneuvon kulutustietojen analysointi tapahtuu vaivattomasti ja kaiken tarkoituksena on parantaa kaluston tuottavuutta ja pienentää käyttökustannuksia. Optifleetissa yhdistyvät ajoneuvoon asennettu telematiikkayksikkö, tiedonsiirtoon tarkoitettu tietoliikennejärjestelmä sekä Web-sivusto, jossa kaikkia tietoja voi seurata.

Optifleet -ratkaisuun sisältyy neljä palvelua: Check –palvelu välittää ajoneuvoa koskevia teknisiä tietoja, joiden perusteella pyritään pienentämään polttoaineenkulutusta. Drive -palvelun avulla voidaan seurata kuljettajien ajoaikoja sekä ladata tietoja kuljettajakorteista ja ajopiirturin muistista etäyhteyden välityksellä. Map -palvelun avulla voidaan hyödyntää reaaliaikaista maantieteellistä paikannusta ja Link –palvelun välityksellä voidaan käyttää viestintäpalvelua, joka mahdollistaa yhteydenpidon toimiston ja ajoneuvon välillä. 

Lue seuraavaksi