Uutiset

Kuljetuskalusto

Laurinaho panostaa perävaunuihin

Parkanolainen Laurinaho-Yhtiöt Oy kehittää toimintaansa nyt erityisesti perävaunujen ja niiden päällirakenteiden valmistukseen. Tätä varten toimitiloihin on rakennettu rungonvalmistuslinja, jonka käyttöönottokoulutusta oltiin järjestämässä lokakuun alkuun.

”Panostuksemme perävaunuihin on jatkossa entistä suurempaa. Alkuun lähdemme puutavara-autojen ja vaihtolava-autojen perävaunuista sekä alumiinilaidallisista perävaunuista. Jatkossa tulemme laajentamaan tarjontaa myös umpikorisiin vaunuihin”, selittää Tommi Laurinaho yhtiönsä tulevaisuuden suunnitelmia.

Elokuisessa Power Turck Showssa oli esillä näyttävä Ruukin rahtia ajamaan lähtenyt alumiinilaidallinen rahtiautoyhdistelmä. Alumiinilaidat ovat valmiiksi jo profiilien tuotantovaiheessa maalattuja, joten maalin pysyminen haastavassa materiaalissa on varmaa. Laurinahon käsialaa ovat myös näyttävät työkalulaatikot lavan alla sekä nosturin asennus vetoauton perään.

Laurinaholla valmistui kaksikin tällaista samanlaista autoa viime kesänä.

Laurinaholla on tehty useita poikkeuksellisen näyttäviä rakenteita, joista hiihtoliiton huoltorekka viime talvena lienee kuuluisin.

Uusien painorajojen myötä Laurinaholla on tehty viime aikoina akselinlisäyksiä etenkin puutavaran kuljetuskalustoon.

Tulevaisuudessa kaikki päällirakenteiden valmistukset ja suunnittelut, nosturiasennukset ja muut toimenkuvaan kuuluneet palvelut säilyvät ennallaan.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi