Uutiset

Kuljetuskalusto

I-Shift ryömintävaihteella

Volvo Trucks täydentää vaihteistomallistoaan odotetulla uutuudella esitellessään ryömintävaihteilla varustetun I-Shift-vaihteiston. Automatisoituun vaihteistoon lisätyillä uusilla vaihteilla hyvin raskaita kuormia kuljettavat kuorma-autot pääsevät erittäin hyvin liikkeelle vaativissa tilanteissa. Sarjavalmisteisten raskaiden kuorma-autojen joukossa ratkaisu on ainutlaatuinen sekä rakenteeltaan että välityssuhteeltaan.

Volvo Trucksin uutta I-Shift -versiota voidaan täydentää jopa kahdella uudella ryömintävaihteella. Niiden avulla muun muassa kokonaismassaltaan 325 tonnin kuorma-auto pääsee kätevästi liikkeelle pysähdyksistä, mikä helpottaa raskaiden kuormien kuljettamista.

Raskaisiin töihin

”Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta raskaat, automatisoidulla vaihteistolla varustetut kuorma-autot voivat säädellä vauhtiaan ryömintänopeudella ja peruutuksissa kokonaan uudella tavalla. Raskaita kuormia kuljetettaessa ei enää tarvitse pelätä tilanteita, jotka voivat estää liikkeellelähdön”, kertoo Volvo Trucks Suomen tuotepäällikkö Juha-Matti Raatikainen.

Uusien ryömintävaihteiden ansiosta kuorma-autolla voidaan ajaa jopa 0,5-2 km/h. Tästä on valtavasti apua tarkkuutta vaativissa ohjaustilanteissa, kuten erikoiskuljetuksissa, maansiirto- ja puutavara-ajossa.

”Uudet ryömintävaihteet parantavat merkittävästi käytettävyyttä ja liikkeellelähtöominaisuuksia, mikä helpottaa huomattavasti kuljettajan työtä vaikeissa maasto-olosuhteissa ja raskailla kuormilla – esimerkiksi maansiirtoajossa ja metsässä. Mitä raskaampi kuljetus ja mitä heikkokuntoisempi alusta tai vaativampi maasto, sitä enemmän ryömintävaihteista on hyötyä”, Raatikainen kertoo.

Entistäkin parempi polttoainetalous

Raskaita kuljetuksia paitsi vaikeassa maastossa myös tavallisessa maantieajossa ajaville kuljetusyrityksille ryömintävaihteet tuovat huomattavaa joustavuutta sekä parantuneen polttoainetalouden.

”Ryömintävaihteilla varustetulla I-Shiftillä liikkeelle päästään myös ääritilanteissa. Ja kun kuorma-autoon valitaan sopiva taka-akselin välityssuhde, joka optimoi moottorin kierrokset suurilla nopeuksilla, polttoaineenkulutus maantieajossa pienenee. Tämä on merkittävä etu tällaisissa tehtävissä toimiville kuljetusyrityksille”, Raatikainen kertoo.

Ryömintä myös peruutusvaihteella

Käyttötehtävästä riippuen I-Shift on saatavana yhdellä tai kahdella ryömintävaihteella, joita voidaan tarvittaessa täydentää edelleen kahdella peruuttamiseen tarkoitetulla ryömintävaihteella. Peruuttamiseen tarkoitetuilla ryömintävaihteilla voidaan peruuttaa erittäin hitaasti tilanteissa, joissa peruuttaminen vaatii huomattavaa tarkkuutta.

Aidosti hitaita välityksiä

Raakapuuta kuljettavien Volvo-asiakkaiden keskuudessa on jonkin verran ollut kaipuuta manuaalivaihteiston ryömintänopeudelle. Tavanomaisen I-Shift -vaihteiston pienin välityssuhde on 11,73:1 ja manuaalivaihteiston ryömintävaihteen 12,96:1. Ero ei ole suuri. mutta kenties tarpeellinen. Uuden ryömintävaihteisen I-Shiftin kanssa mennään kuitenkin aivan toisille lukemille.

Yhdellä ryömintävaihteella varustetussa vaihteistossa välityssuhde on 19:1(suoravaihdevaihteisto) tai 17:1 (ylivaihdevaihteisto). Kahdella ryömintävaihteella varustetussa suoravaihde- tai ylivaihdevaihteistossa   pienin välityssuhde on 32:1. Suoravaihdevaihteistossa pienimmän peruutusvaihteen välityssuhde on 37:1.

Ryömintävaihteet on integroitu I-Shift -vaihteistoon. Koska osat kuormittuvat raskaasti, monet niistä on valmistettu erikoislujista materiaaleista. Vaihteisto on 12 cm pidempi kuin perinteinen I-Shift -yksikkö. Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift on saatavana Volvo Trucksin 13- ja 16-litraisten moottoreiden yhteydessä Volvo FM-, Volvo FMX-, Volvo FH- ja Volvo FH16 -kuorma-autoihin.

Verkossa:

www.volvotrucks.fi

Lue seuraavaksi