Uutiset

Kuljetuskalusto

Helokivellä eivät autot seiso tyhjän panttina

Helokivi Oy

Kuljetusliike Helokivi Oy:n säiliöauto jakelee polttoainetta Etelä-Suomessa 1 000 kilometrin päivävauhtia viitenä päivänä viikossa. Auto on paikoillaan vain muutaman tunnin vuorokaudessa, ja runsaan kahden vuoden ikäisen yhdistelmän matkamittarissa on jo yli 600 000 km. Pelivaraa ei siis aikatauluissa paljoa ole ja silloin on aivan olennaisen tärkeää, että huollot ja muut tarvittavat toimenpiteet tehdään ajallaan ja nopeasti sekä myös ennakoiden.

Hyvän huoltopalvelun takia Helokivi hyödyntää BussiPron Truck Care -palvelua. Yhtiöllä on oma huoltohalli ja henkilökunta sekä omassa hallissa varaosavarasto, josta löytyvät suoraan kaikki yleisimmin tarvittavat huolto-osat. Tämä varasto on käytännössä BussiPron varasto, joka on suunniteltu ja jota kehitetään vain Helokiveä varten. Helokivi maksaa vain niistä artikkeleista, jotka on otettu käyttöön.

Joni Helokivi
Toimitusjohtaja Joni Helokivi

”Ilman tällaista yhteistyötä autoa ei olisi mitenkään mahdollista ajattaa niin paljon kuin mitä nyt tapahtuu”, toimitusjohtaja Joni Helokivi vakuuttaa. Asioita voidaan ennakoida ja yllättävissä tilanteissa voidaan reagoida paljon nopeammin kuin ennen Truck Care -aikaa. Lopputulos on juuri se mitä on tavoiteltukin: auto on tien päällä tienaamassa eikä seiso hallissa varaosia odottelemassa.

Kuvaushetkellä auto oli hallissa normaalissa 50 000 km:n välein tehtävässä määräaikaishuollossa. Samalla auto tarkastettiin päältä ja alta sekä diagnosoitiin mahdolliset piilevät viat. Jos jotakin yllättävää olisi löytynyt, olisi tarvittavat varaosat laitettu jo valmiiksi tilaukseen.

Ennakointia

Juuri näin kävikin hallissa olleen toisen vaihtolava-auton kanssa. Jaltest-diagnostiikkalaitteisto ilmoitti piilevän vian polttoainejärjestelmässä, vaikka auton omat varoitusvalot eivät olleet vielä kertoneet tästä kuljettajalle mitään. Tarvittava varaosa voitiin tilata jo etukäteen, ja auto saattoi palata töihin, kunnes varaosa saapui ja se vaihdettiin. Perinteisestihän olisi käynyt niin, että auto olisi pian rikkoutunut, kojetaulu hehkunut punaisia valoja ja kuljettaja puhelin poskella yrittänyt miettiä miten saa kesken jääneen homman jatkumaan ja auton korjattua – samana päivänä ei mitenkään!

Helokivi Oy
Samalla pysähdyksellä Juha Einonen tarkastaa myös palonsammutusjärjestelmän kunnon.

Joni Helokivi on tyytyväinen toimintaan. Kokonaisuus on hallinnassa, he tuntevat jokaisen autonsa ja työkoneensa, huolto on ennakoivaa ja tarvittavien osien metsästyksestä huolehtii BussiPro siinä tapauksessa, että sitä ei löydy suoraan omasta hyllystä.

”Tämä on meille ehdottomasti oikea tie ja haluamme syventää kumppanuuttamme BussiPron kanssa edelleen”, Helokivi vakuuttaa.

Helokivi Group on kasvava perheyhtiö, johon kuuluu useita polttonesteiden kuljetukseen sekä maansiirtoon ja infrarakentamiseen liittyvää yhtiötä. Kalustoa on kaikkiaan lähes sata erilaista yksikköä säiliöautoista vaihtolava- ja nosturiautoihin sekä työkoneisiin asti. Toimialueena on koko eteläinen Suomi.Lue seuraavaksi