Uutiset

Kuljetuskalusto

Alucarilla toimelias vuosi 2020

Alucar-varusteltu vetoauto pylväiden kuljetukseen

Maksamaalla toimiva puuautojen päällirakentaja ja päällirakennevalmistaja Alucar Oy on jatkanut vahvaa panostusta asiakaslähtöiseen toimintaan. Viime vuoden aikana sekä palveluita että tuotevalikoimaa on laajennettu entisestään.

Alucar jatkoi viime vuonna sekä palveluidensa ja tuotteidensa kehittämistä että tuotevalikoimansa laajentamista. Alucarin myyjät ja tuotannon väki toteuttivat asiakkaidensa kanssa yksilöllisiä, osin haastavia ja jopa aivan uudenlaisiakin projekteja.

Naaran Kuljetushuollosta Alucarin Itä-Suomen vahvistus

Naaran Kuljetushuolto Oy:n ensimmäinen vuosi Alucarin jälleenmyyjänä on jo täysi. Alucar on saanut suurempaa jalansijaa Itä-Suomessa, ja Naaran Kuljetushuolto voi palvella asiakkaitaan entistäkin laajemmin. Jyrki ja Katri Paunosen perheyrityksen Alucar-kumppanuus alkoi vuoden 2020 alussa ja on osoittautunut jo nyt napakympiksi. Asiakkaita on tullut lisää, ja yhteistyö sujuu.

”Suunnittelemme autot yhteistyössä Alucarin ja automyyjän kanssa, ja me asennamme ne. Usein tunnemme asiakkaan entuudestaan niin hyvin, että tiedämme jo itsekin kertoa millaista kalustoa hän tarvitsee ja haluaa”, Jyrki Paunonen kertoo.

Naaran Kuljetushuolto Oy on ollut valtuutettu Alucar-jälleenmyyjä vuoden 2020 alusta.

Paunoset ovat toimineet Alucarin kanssa jo vuosia. Ensimmäinen vuosi virallisena jälleenmyyjänä on ollut olosuhteisiin nähden menestys. Tavoitteena oli tuoda Alucar lähemmäs itäsuomalaisia asiakkaita, sekä nykyisiä että uusia. Markkinaa riittää, sillä Itä-Suomessa on paljon puuautoilijoita. Naaralle hakeutuu asiakkaita kaukaakin, jopa 200 kilometrin päästä.

Kuljemme innolla yhteistä tietä ja katsomme mihin se vie. Tässä yhteistyössä savolaisuus kohtaa pohjalaisuuden”, naurahtaa Katri Paunonen.

Kiristinpankko tositestissä

Alucar toi vuonna 2019 markkinoille pankkoon sisäänrakennetun kuormankiristimen. Kiristin integroitiin Eagle 95T-pankon vaakapalkkiin. Vuoden käyttökokemuksen jälkeen kentällä ollaan uuteen tuotteeseen äärimmäisen tyytyväisiä.

Alucar kiristinpankko
Pankkoon integroitu kuormankiristin oli ensikertaa yleisölle esille vajaat kaksi vuotta sitten messuilla Helsingissä. Kiristin on osoittautunut kestäväksi, toimivaksi ja helppokäyttöisenä kuljettajille mieleiseksi innovaatioksi.

Parasta on sen helppous ja varmuus. Sisäänrakennetun kuormansidonnan ansiosta jää niin paljon kaikkea ylimääräistä häsläämistä, huolehtimista ja työtä pois. Kun kerran käännetään vipua, se on siinä eikä muuksi muutu”, kertoo Ossi Sivula A.J. Lamminsivu Oy:stä tyytyväisenä.

Tämä on toiminut ja ollut kaikkien kuljettajien mielestä mukava käyttää. Nyt ollaan hyvin lähellä sitä, mikä on kaikkein nopein, tehokkain ja edullisin tyyli tehdä näitä asioita. Näin tämän työn kuuluukin mennä ja näin se kuuluukin tehdä. Kiristimen rakenne on yksinkertainen ja siksi kestävä”, hän sanoo.

Kuormankiristin ja alusterä saavat kuljettajilta kiitosta

Myös pellolaisella Kuljetusliike Enbuskalla on ollut testikäytössä Eagle 95T-pankkoon sisäänrakennettu kuormankiristin. Toimitusjohtaja Sakari Enbuskan mukaan ne ovat toimineet moitteetta ja ovat helpottaneet kuljettajien työtä, vaikka olosuhteet pohjoisessa ovat joskus hyvinkin ankarat.

Kesällä Enbuskalle toimitettiin ensimmäinen Alucarin asentamalla alusterällä varustettu auto. Ensimmäisten talvikelien perusteella alusterä on kuljettaja Sami Lantton mukaan erinomainen ja toimiva varuste.

Alusterän asentaminen nykyaikaiseen neliakseliseen puuautoon vaatii vähäisen tilan takia tarkkaa suunnittelua. Enbuskan mukaan Alucarilla siinä onnistuttiin erinomaisen hyvin.

Alusterä
Tarkalla suunnittelulla puuautoonkin järjestyy tilaa alusterälle.

Puoliperävaunun vetoauto pylväiden ajoon

Pitkien sähkö- ja puhelintolppien kuljettaminen vaatii erikoisvalmisteisia autoja. Smålandin Rumskullassa, Ruotsissa toimiva Lars Persson Åkeri on erikoistunut pylväiden kuljettamiseen. Perssonin kuljettajana työskentelevä Olof Svensson kertoi muutamia vuosia sitten messuilla ideoistaan Alucarin Thomas Partaselle. Keskustelu johti lopulta siihen, että nyt Perssonille on toimitettu jo kuusi autoa pylväskuljetuksiin.

Ensimmäinen Fredrik ja Johan Perssonin omistamalle kuljetusliikkeelle toimitettu auto oli melko tavanomainen puutavara-auto, mutta sen jälkeen on toteutettu yhä erikoisempia ratkaisuja.

”En ole koskaan aiemmin ollut mukana projekteissa, jotka menevät täsmälleen oikein alusta loppuun saakka. Alucarin kanssa kaikki on mennyt nappiin, ja yhteydenpito on ollut tiivistä. Olemme koko ajan olleet perillä, miten auton rakentaminen sujuu ja kaikki toiveemme on toteutettu”, sanoo Fredrik Persson.

Vientimarkkinoilla uusia avauksia

Vaikka Alucarilla on ollut vientitoiminta Pohjois-Amerikkaan jo 1990-luvulta alkaen, ovat toimitukset olleet satunnaisia eikä koko tuotepalettia ole vielä esitelty kokonaisuudessaan. Viime vuonna yhtiö otti kuitenkin askeleen eteenpäin Amerikan viennissä.

”Rakensimme Peterbilt-kuorma-autoon sopivan apurungon yhteistyössä Hiab USA:n kanssa. Aloite tuli Hiab USA:n Jani Koskiselta. He halusivat autoon suomalaista osaamista ja esitellä samalla uuden puutavaranosturinsa”, kertoo Virpi Hattula Alucarilta ja jatkaa, että yhteistyö Peterbiltin oli sujuvaa.

”Tulemme esittelemään viimeisteltyä autoa USA:n eri osavaltioissa keskittyen alkuun CTL (cut-to-length) -metodia käyttäviin asiakkaisiin. Nosturilla varustettu puutavara-auto ei ole vielä standardi USA:n raakapuun kuljetuksissa, mutta näemme tämän tyyppiselle kevyelle ja valmiiksi mietitylle sekä helposti asennettavalle paketille mahdollisuuksia markkinassa”, Jani Koskinen Hiabilta sanoo.

Yhteistyössä Hiab USA:n kanssa Alucar toteutti Peterbilt-alustaisen puuauton katkotun puutavaran ajoon

Viime vuonna Alucarin pitkään vientimaiden luetteloon kirjattiin yksi uusi maa, kun komponentteja toimitettiin Etelä-Koreaan.

Vientitoiminnaksi voidaan lukea myös yhteistyö kuorma-autovalmistajien kanssa. Ruotsalaisten valmistajien kanssa yhteistyö on jatkunut jo pitkään, ja uutena automerkkinä mukaan on tullut saksalainen MAN. Alucar on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa MAN:n pääkonttorin hyväksymä alumiinisten päällirakenteiden toimittaja.

Tyytyväiset asiakkaat

Koska Alucar on keskittynyt pelkästään puutavara-autojen varustamiseen, osaaminen ja tuotteet on voitu hioa hyvin korkeatasoisiksi. Toteutetun asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan henkilökunta nousi tärkeimmäksi kriteeriksi, kun asiakas valitsi Alucarin tuotteet. Muun muassa ammattitaito, tavoitettavuus ja palvelu saivat vastaajat kokemaan asiakkuuden kumppanuutena.

Lue seuraavaksi