Uutiset

Konepajateollisuus

ZMM investoi teknologiaan ja tuotekehitykseen

ZMM Bulgaria on yksi Euroopan suurimmista sorvien valmistajista ja osa eurooppalaista teollisuusryhmittymää IHB Groupia. Yhtiö investoi jatkuvasti uuteen teknologiaan ja tuotekehitykseen. Viennin osuus tuotannosta on noin 95%.

CU 400 500 580MRD.

Innovaatioilla, tuotekehityksellä sekä investoimalla uuteen teknologiaan ZMM Bulgaria pyrkii tarjoamaan asiakkaille optimaalista suorituskykyä ja luotettavuutta.  

ZMM myy tuotteitaan yli 80 maahan ja yrityksen valmistamat koneet on räätälöity vastaamaan asiakkaiden tarpeita ja vaatimuksia. Tuotevalikoimaan kuluu kärkisorveja, öljyteollisuuden sorveja ja CNC-sorveja sorvaushalkaisijaltaan 1410 mm asti ja kärkiväliltään 10 metriin (jolloin itse koneen pituus on yli 13 metriä).

Yli 50 mallin sorvivalikoima

ZMM:n sorveissa on tukeva, yhtenäinen ja jäykkä runko, mikä vähentää tärinää käytön aikana. Tukevuutta lisäävät leveät, kaksoisprismaiset, induktiokarkaistut ja tarkasti koneistetut johteet. Lähes kaikki mallit on varustettu irrotettavalla kitapalalla, mikä mahdollistaa suurempien laippamaisten työkappaleiden sorvauksen.

LT C10T 10.

ZMM:llä on Bulgariassa neljä tehdasta, niistä tärkein sijaitsee Slivenissä. Slivenin tehdas perustettiin vuonna 1971, jolloin sen tuotteita vietiin pääasiassa Neuvostoliittoon. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen monet konevalmistajat lopettivat toimintansa, mutta ZMM jatkoi sorvien valmistusta. Valmistettavien sorvien valikoima on laaja, valittavana on yli 50 mallia.

”Saatavana on sorveja niin manuaalisella karavaihteistolla kuin portaattomilla karanopeuksilla olevia invertterikäyttöisiä kärkisorveja. Tehdas valmistaa myös tasojohteisia CNC-sorveja. Yhtenä tuotevalikoiman erikoisuutena ovat öljyteollisuuteen tarkoitetut isolla karaporauksella, jopa 320 mm:iin saakka, varustetut sorvit”, kertoo Markku Tavasti Maketek Oy:stä. Viime vuosien aikana ZMM Bulgaria on valmistanut yli 600 sorvia vuodessa.  Tuotanto markkinoidaan ainoastaan jälleenmyyjien kautta.

ZMM Bulgaria asettaa huomattavan painoarvon asiakaskontakteihin, joko suoriin tai laajaa markkinointiverkostoaan hyödyntäen, ja osallistuminen kansainvälisille messuille on pysyvä käytäntö. Tänä vuonna ZMM:n koneita esiteltiin helmikuussa Houstex-messuilla USA:ssa.  Tulevista messuista mainittakoon Metalloobrarotka Moskovassa toukokuussa, EMO Hannover Saksassa ja lokakuussa Puolassa pidettävä Toolex.

Lue myös: ZMM Bulgaria Holding – vahvaa kasvua tuotannossa

Lue seuraavaksi