Uutiset

Konepajateollisuus

Women in 3D Printing – verkosto laajenee Suomeen

Kansainvälinen Women in 3D Printing -verkosto aloittaa toimintansa myös Suomessa. Tavoitteena on tuoda yhteen 3D-tulostamisesta kiinnostuneita naisia sekä luoda kansainvälisiä kontakteja.

Women in 3D Printing -verkosto toimii eri puolilla maailmaa. Sen tavoitteena on innostaa ja rohkaista 3D-tulostamisen parissa toimivia naisia, kannustaa yhä useampia naisia hyödyntämään lisäävän valmistuksen teknologioita sekä hakeutumaan tekniikan ja sen opiskelun pariin. Toiminta on voittoa tavoittelematonta ja perustuu vapaaehtoisuudelle.  

Women in 3D Printing -verkoston ensimmäinen Suomen tapaaminen järjestetään Helsingissä, Sanomatalon Fazer Cafessa, torstaina 14.3. klo 17 alkaen. Tapahtuma on ilmainen ja siihen ilmoittaudutaan Women in 3D Printing -verkoston nettisivuilta löytyvän tapahtumailmoituksen kautta.

Verkoston toiminnan Suomessa aloittavat Heidi Piili ja Nea Kontoniemi. Heidi Piili on lasertekniikan tohtori, joka työskentelee tutkijana ja dosenttina LUT-yliopistolla Lappeenrannassa. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus 3D-tulostusteknologioista. Nea Kontoniemi on teknologiateollisuudessa työskentelevä markkinointijohtaja, joka on järjestänyt erilaisia 3D-tulostusaktiviteetteja. 

”Kutsumme kaikki 3d-tulostuksesta kiinnostuneet naiset verkoston ensimmäiseen tapaamiseen. Erityistä 3D-taustaa ei tarvita, kiinnostus ja uteliaisuus lisäävän valmistuksen teknologioita kohtaan riittää. Tiedämme, että meitä 3D-tulostuksen parissa toimivia ja harrastavia naisia on jo jonkin verran, ja aiheesta kiinnostuneita vielä lisää. Tulemme järjestämään vastaavia tapaamisia kevään mittaan myös muissa Suomen kaupungeissa”, pitkän linjan 3D-tulostusekspertti Heidi Piili kertoo.

Lue seuraavaksi