Uutiset

Konepajateollisuus

Vuoden Päähankkija ja Vuoden Alihankkija

Alihankinta 2019 sekä startup-tapahtuma AlihankintaHEAT käynnistyivät tiistaina 24.9. Tampereella. LOGY ry palkitsi avajaisissa Vuoden päähankkijana Lojer Oy:n ja Vuoden alihankkijana Futurice Oy:n.

Vuoden 2019 Päähankkija on Lojer Oy ja Vuoden Alihankkija Futurice Oy. Kuva palkintojenjakotilaisuudesta, puhumassa Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine.

Messut avasi toimitusjohtaja Mia Mantsinen Mantsinen Groupista ja teemapuhujana oli Kestävä kehitys -yksikön johtaja Helena Soimakallio Teknologiateollisuus ry:stä.

”Kestävän ja vastuullisen toiminnan kulmakivi on yhdessä tekeminen. Ketään ei jätetä ja toisia tukemalla ja haastamalla päästään kunnianhimoisiinkin tavoitteisiin”, korosti messujen avauspuheenvuorossa Alihankinta 2019 kumppaniyrityksen toimitusjohtaja Mia Mantsinen. 

”On jatkuvasti haettava seuraavia kohteita olla parempi kuin tänään. Voidaan ottaa oppia niistä lukuisista suomalaisista yrityksistä, jotka ovat tällä saralla globaaleja edelläkävijöitä. Kumppaneiden kanssa tekemällä voimme vaikuttaa laajemmalle. Kestävän ja taloudellisen tuotteen takana on oltava vastuullinen kehitys-, hankinta- ja valmistusketju, jossa jokaisen osapuolen merkitys kasvaa itseään suuremmaksi. Kestävyys ei ole nollasummapeliä”, kertoo Mantsinen.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2019 Päähankkija -palkinnon saajaksi on valittu Lojer Oy (Sastamala) ja Alihankkija -palkinnon saaja on Futurice Oy (Tampere). Palkinnot vastaanottivat Lojer Oy:n toimitusjohtaja Ville Laine, hallituksen puheenjohtaja Tommi Salonen ja tuotantojohtaja Jukka Suni sekä Futurice Oy:n Suomen-maajohtaja Riku Valtasola ja Tampereen yksikön johtaja Osmo Haapaniemi.

Palkintovaliokunnan mukaan Lojer on pitkäjänteisesti ja eettisesti kehittänyt omaa hankintaverkostoaan. Lojerin hankintastrategian mukaisesti materiaalit hankitaan mahdollisuuksien mukaan kotimaisilta ja jopa alueellisilta toimittajilta, mistä osoituksena, että Lojerilla on Avainlippu-merkintä kaikissa yrityksen valmistamissa tuotteissa. Futurice puolestaan huimasta 30 prosentin vuosittaisesta kasvuvauhdista huolimatta on menestyksekkäästi onnistunut vaalimaan omaa toimintatapaansa, joka näkyy ja tuntuu yrityksen toiminnassa ja kulttuurissa. Yhtiön arvot – luottamus, läpinäkyvyys, oppiminen ja huolenpito – ovat vahvasti läsnä niin henkilöstön arjessa kuin asiakastyössä. Palkintovaliokunta arvosti yhtiön palvelua ja asiakaskokemusta.

Alihankinta-messut ja AlihankintaHEAT jatkuvat Tampereella keskiviikon 25.9. ja torstain 26.9. Mukana on noin 1000 näytteilleasettajaa ja käytössä kaikki viisi hallia Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta.

Lue seuraavaksi