Uutiset

9.12.2019

Vierintäjyrsin viisteen koneistusominaisuudella

Gleason on esitellyt uuden Genesis 160HCD -vierintäjyrsinkonemallin lieriöhammaspyörien valmistukseen. Koneeseen on integroitu myös Chamfer Hobbing -viisteen koneistusprosessi.

Genesis 160HCD Gleason yhdistää vierintäjyrsinnän Chamfer Hobbing-viisteen koneistusprosessiin.

Uusi konemalli perustuu markkinoilla hyvin menestyneeseen Genesis Machine -sarjaan. Sarjan koneita on asennettu maailmanlaajuisesti teollisuuteen satoja.

Genesis 160HCD Gleasonissa viisteiden Chamfer Hobbing -koneistusprosessi tapahtuu samanaikaisesti vierintäjyrsinnän kanssa. Tämä lyhentää sykliaikoja, alentaa työkappaleen valmistuskustannuksia ja merkitsee samalla sitä, että säästytään toistuvilta jäysteenpoistoilta prosessin aikana.

Kone sopii lieriöhammaspyörien valmistamiseen mod. 4:ään ja 160 mm:n ulkohalkaisijaan saakka.

Koneen tuotantokäytössä hammaspyörän hampaiden sivuille ei muodostu jäystettä ja työkappale on heti tuotannon jälkeen valmis viimeistelyyn. Erillisiin jäysteenpoistolaitteisiin verrattuina koneen etuja ovat valmistajan mukaan lisäksi helppokäyttöisyys sekä taloudelliset työkalu- ja kappalekustannukset.

Kone sopii lieriöhammaspyörien valmistamiseen moduuli 4:ään ja 160 mm:n ulkohalkaisijoihin saakka, ja 160HCD voidaan tarvittaessa räätälöidä jopa 210 mm:n halkaisijoille. Koneeseen ja sen ohjaukseen integroitu kappaleenlataus- ja purkulaitteisto minimoi käsittely- ja asennusaikoja. Gleason on amerikkalainen hammastuskonevalmistaja. Valikoimiin kuulivat ratkaisut hammastuksen eri työstömenetelmiin, kuten lieriö- ja kartiohammastukseen, vierintäjyrsintään, hoonaukseen ja hiontaan.(KH) www.machinery.fi/Gleason

Lue seuraavaksi