Uutiset

Konepajateollisuus

Valmistuksen uusi aikakausi Vossin osastolla Konepajassa

Suomen ensiesittelyssä on Eagle iNspire kuitutasolaser 15kW kuitulaserilla, 6G kiihtyvyydellä ja 9 sekunnin pöydänvaihtoajalla.

Älykkäisiin konepajateknologioihin sekä elinkaaripalveluihin keskittynyt Vossi Group Oy tuo jälleen laajan kattauksen uudensukupolven koneita Konepaja-messuille Tampereelle.

Vossilla on 17.-19.3. järjestettävässä Konepajassa 231 m² osasto ja huippu-uutuuskoneiden lisäksi paikalla on myös konevalmistajien edustajia. Lisäksi yritys on mukana 18.-19.3. samassa yhteydessä järjestettävillä 3D & New materials -messuilla

Kustannuskilpailukykyä ja laatua levyntyöstöön

Suomen ensiesittelyssä on Eagle iNspire kuitutasolaser 15kW kuitulaserilla, 6G kiihtyvyydellä ja 9 sekunnin pöydänvaihtoajalla, mikä mahdollistaa kustannustehokkuuden konepajateollisuuden yleisellä 1-12 mm materiaalipaksuuksilla. Tämän lisäksi se mahdollistaa myös erittäin paksujen 60 mm materiaalien leikkaamisen. Lisäksi esittelyssä on Timesavers 32 automaattinen levynhiomakone peräti R2-levynreunanpyöristyksellä, Faccin 2-telainen levynpyöristyskone sekä suosittu Baykal APHS 31300 CNC-särmäyskone.

Koneistukseen esittelyssä on tukeva, kompakti ja nopea Biglia B438 Y2 sorvauskeskus.

Koneistukseen lisätehoja

Koneistukseen esittelyssä on tukeva, kompakti ja nopea Biglia B438 Y2 sorvauskeskus. Kaksirevolverinen ja -karainen tehokone on varustettuna kahdella Y-akselilla ja pyörivillä työkaluilla. Lisäksi vastakara on ohjelmoitavissa orjaksi toiselle revolverille kolmirevolverien tapaan. Lisäksi esillä on kompakti Akira-Seiki JR3 pystykarainen työstökeskus peruskoneistuksiin. Esittelyssä on myös mm. saksalaisen työstökonejätti Grobin vaakakaraiset 5-akselikeskukset automaatioineen sekä Fermat avarruskoneet.

SLM Solutions 3D-metallitulostimista esittelyssä on SLM 280 2.0 TWIN 700W 3D-metallitulostin.

Uutuuksia 3D-tulostuksen

Suomessa vahvan suosion saaneista SLM Solutions 3D-metallitulostimista esittelyssä on SLM 280 2.0 TWIN 700W 3D-metallitulostin. Kahden 700W laserin kone pystyy mm. hyödyntämään uusia 90 µm kerrospaksuuksia alumiinilla ja titaanilla, mikä tarkoittaa entistä kustannustehokkaampia uuden sukupolven osia. Lisäksi esittelyssä on edullinen Markforged Metal X 3D-metallitulostin, jonka materiaalivalikoima laajentui juuri pitkään odotetulla puhtaalla kuparilla.

Suomen ensiesittelyssä on muovitulostin Nexa3D, jolla onnistuu ruiskupuristuslaatuisten osien sarjavalmistus jopa minuuteissa. Kuvan 126 osaa tulostuivat vain 7 minuutissa.

Lisäksi Suomen ensiesittelyssä on maailman nopein muovitulostin Nexa3D, jolla onnistuu ruiskupuristuslaatuisten osien sarjavalmistus jopa minuuteissa. Esillä on myös niin ikään Suomenkin markkinoilla suosittu Markforged Mark Two 3D-komposiittitulostin, jota useat suomalaiskonepajat hyödyntävät mm. robottitarttujien, mittausjigien sekä pehmeiden leukojen valmistuksessa pitkästä hiilikuidusta tai kevlarista.

Täysservotoiminen 9-akselinen Crippa 942LE CNC-putkentaivutuskone, jossa on uusi erittäin helppokäyttöinen neljännen sukupolven UII-ohjelmointi.

Putkentaivutusta ja 3D-mittausta

Täysservotoiminen 9-akselinen Crippa 942LE CNC-putkentaivutuskone, jossa on uusi helppokäyttöinen neljännen sukupolven UII-ohjelmointi. Moderniin 3D-mittaukseen esittelyssä Metronor langaton 3D-kameramittausjärjestelmä sekä RPS 3D-mittausvarsi skannerilla ja mittahaarukalla. ”Kannattaakin tulla vierailemaan Konepaja-messuosastollamme, jossa on esittelyssä runsaasti teknologioita kilpailuedun rakentamiseen”, toimitusjohtaja Marko Vossi kannustaa. (Konepaja: osasto E201, 3& New Materials: osasto D319)

Lue seuraavaksi