Uutiset

9.12.2019

Uutta Prima Power-teknologiaa esillä Stuttgartissa

Prima Power on mukana ​​Stuttgartin Blechexpo-messuilla kookkaalla osastolla ja laajalla kirjolla uutta teknologiaa. Blechexpossa lanseerataan Prima Powerin uusi taivutusratkaisu eP Genius 1030, joka koostuu sähköservotoimisesta eP-1030 särmäyspuristimesta yhdistettynä nopeaan automaattiseen työkalunvaihtovarastoon. 

Prima Powerin taivutusratkaisu-uutuus eP Genius esitellään Stuttgartissa.

Uusi eP Genius on valmistajan mukaan monipuolinen, nopea ja luotettava taivutusjärjestelmä, jonka avulla voidaan vähentää manuaaliasetukset minimiin ja antaa koneen käyttäjälle aikaa taivutuserien valmisteluun. Ratkaisu soveltuu erityisesti pienimmille sarjoille. Järjestelmässä on 15 akselia ja enimmäiskapasiteetti on jopa 32 metriä. 

Järjestelmän eP-1030-särmäyspuristin on eP-sarjan monipuolisin kone, puristusvoima on 105 tonnia ja taivutuspituus 3060 mm, ja ominaisuuksia ovat automaattinen CNC-bombeeraus, 5-akselinen takavaste ja IRIS Plus -kulmaohjausjärjestelmä. 

Työkaluvarastoon, joka on samalla tuotteen tärkein innovaatio, mahtuu yhteensä 32 metriä työkaluja sijoitettaviksi kolmella akselilla liikkuvaan kahdeksaan työkalupidikkeeseen. Sen avulla voidaan käsitellä työkaluja (Wila), joiden pituus on vähintään 20 mm ja enintään 515 mm. 

Laser Genius 1530 ja Combo Tower Laser -varasto.

 

Uuden sukupolven käyttöliittymä mahdollistaa kappaleen ohjelmoinnin yksinkertaisella ja intuitiivisella tavalla sekä koneella että offline-tilassa, ja koneen automaattisen hallinnan.

Prima Powerin osastolla on mukana myös Laser Genius 1530 -kuitulaser 10 kW:n laserilla. Lävistysaika on nopea ja uudet leikkaussuuttimet vähentävät kaasun kulutusta. Lineaarimoottorit, hiilikuituvaunu ja älykkäät prosessianturit lisäävät tuottavuutta.

Kone esitellään varustettuna Combo Tower Laser-varastojärjestelmällä. Laser Genius on suunniteltu kasvamaan asiakkaan tarpeiden mukaan, ja se voidaan integroida myöhemmissä vaiheissa muihin moduuleihin, kuten automaattiseen LST-lajittelujärjestelmään tehostamaan tuotantovirran automaatiotasoa tehtaalla.

Jo 30 vuotta Prima Powerin Combi-teknologiaa

Tänä vuonna Prima Power juhlii integroidun laser-punch -tekniikan 30 vuotista taivalta. Blechexpossa esitellään teknologian nykysovellus, Combi Genius® 1530. Mukana on mm. uusi leikkuupään ympärille asetettu silmäsuoja, minkä vuoksi näkyvyyttä estäviä hankalia suojaseiniä ei tarvitse käyttää koneen ympärillä. 

Combi Genius® esitellään varustettuna uudella silmäsuojauksella ja LSR-robotilla.

Combi Genius® on saatavana kahdessa suorituskykyluokassa ja työkalurevolverin osalta se voidaan räätälöidä ja optimoida hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Työkalujen lukumäärä on jopa 384. Älykäs puskin lyhentää työkalunvaihtoaikaa ja lisää revolverissa olevien työkalujen, etenkin pyörivien työkalujen, määrää.  Multi-Tool-asemat lisäävät työkalujen määrää edelleen.

Sähköservotoimista lävistysvoimaa on tarjolla jopa 300 kN. Kone on varustettu Prima Powerin kehittämällä ja valmistamalla CF-sarjan 4 kW:n kuitulaserilla sekä LSR lastaus- ja pinontarobotilla, joka mahdollistaa automaattisen materiaalinkäsittelyn aina valmiiden kappaleiden pinoamiseen lavoille.

BCe Smart-taivutussolun uutuuksia ovat APi ja DABA-teknologiat.

Uutta BCe Smart -teknologiaa

Prima Power esittelee Blechexpossa myös uutta BCe Smart -teknologiaa. Kyseessä on sähköservotoiminen puoliautomaattinen taivutusautomaatti, joka on ihanteellinen kokonaisvaltaiseen tuotantoon mm. komponenttisarjoille, rei’itetyille materiaaleille sekä arkeille, joissa on suuria reikiä ja kohokuvioita. Kompakti koko sekä lastaus- ja purkuyhdistelmä takaavat korkean tuottavuuden. Koneen turvallisuudesta on huolehdittu erityisesti mm. visuaalisin laittein ja äänimerkein, jolloin koneenkäyttäjän tarvitsee keskittyä vain tuottavaan työhön. BCe Smart on varustettu kahdella aivan uudella tekniikalla. Toinen on API, Advanced Profile Inspection, (kameralaite taivutuskulman korjausten tekemiseen), ja toinen DABA-tekniikka (dynaaminen taivutuskulman säätö).

Ohjelmistopuolella Stuttgartissa on mahdollista tarkastella MasterBendin uusien parametritoimintojen, uuden Tulus Performance Reporting -käyttöliittymän ja uuden pilvipohjaisen sovelluksen Tulus Analyticsin demonstrointeja (Halli 3, osasto 3504).

Lue seuraavaksi