Uutiset

Konepajateollisuus

Uusia Feeler-koneistuskeskusmalleja esiteltiin

Tuotemerkin Feeler taiwanilainen konevalmistaja Fair Friend Enterprise esitteli kevään Timtos-messuilla Taiwanilla mm. kaksi uutta koneistuskeskusmalliaan. Molemmat mallit esitellään myös tulevilla EMO-messuilla syyskuussa Hannoverissa.

U-800T 5-akselinen pystykarainen koneistuskeskus

Portaalityyppisesti ratkaistun viisiakselisen koneistuskeskuksen Feeler U800-5AX erityisominaisuutena on tilava työstötila. Tällöin isojenkin työkappaleiden lastaus ja purkaminen on helppoa. Myös käyttäjälle on kätevää tarkastaa senhetkinen työstötilanne milloin vain.

Viimeistelty U:n muotoinen rungon ja pylvään rakenne lisää merkittävästi rakenteellista jäykkyyttä ja koneistustarkkuutta.   X-, Y- ja Z-akseleiden pikaliike on jopa 48 m/min.  Lisäksi tähän malliin voi asentaa suuren halkaisijan omaavan pyöröpöydän.

Kolmen akselin ulottuvuus ja etäisyys kahdesta pyörivästä akselista antaa hyvin koneistustilaa karan ja kääntöakseleiden keskiöiden välille. Kääntö- ja lineaariakseleiden kompensointi varmistaa koneen tarkkuuden sekä sen säilymisen.

Tässä mallissa ylhäällä liikkuvat kolme akselia ja alapuolen koneistusalue eivät yksin tee työtilan puhdistamista helpommaksi, vaan mahdollistavat myös paremman lastujen poistumisen koneesta.

Pyörivän akselin (C) nopeus on nostettu 800 rpm:ään, mikä mahdollistaa kääntöpöydän sorvaustoiminnot.

U-600P 5-akselinen pystykarainen koneistuskeskus

Feeler U-600 P -tyypin koneitten mitat ovat hyvät.  Runko sekä pylväs on tehty yksiosaisesta valusta, jonka ansiosta yhteen liitettyjen pintojen mittapoikkeamia ei synny.  Laatikkotyyppinen valu ja ihanteelliset liikemitat aikaansaavat poikkeuksellisen hyvän tukevuuden ja vakauden. Pitkittäisliikkeen ja pyörivän liikkeen akselit on eroteltu siten, että koneistettaessa viidellä akselilla kaarteen toleranssi tai virhe voidaan tarkistaa ja säätää varsin helposti.

Feeler U-600P -mallissa toteutettu kolmen akselin liikealue ja eroteltu tuotantoalue on tehokas ratkaisu.  Myös lastujen poistumiseen on hyvin tilaa, sillä lastujen kulkua varten on yksi iso käytävä, kone on helppo puhdistaa.

Taiwanin suurin kaupallinen messutapahtuma

Nyt 27. kerran järjestetyt Taipein kansainväliset Timtos 2019 -konemessut kokosivat yhteensä yli 7500 ulkomaista vierasta. TIMTOS on Taiwanin suurin kaupallinen messutapahtuma.  Tällä kertaa mukana oli yli 1200 koti- ja ulkomaista näytteilleasettajaa yhteensä 7000 osastolla. www.maketek.fi

Lue seuraavaksi