Uutiset

Konepajateollisuus

Uusia AM-materiaaleja ja prosesseja

EOS esittelee neljä uutta metallimateriaalia, jotka avaavat uudenlaisia sovellusmahdollisuuksia eri aloille autoteollisuudesta lääkintälaitteiden valmistukseen.

Metalli- ja polymeerimateriaalien teollisten 3D-tulostusratkaisujen teknologiatoimittaja

EOS esittelee neljä uutta metallimateriaalia: EOS StainlessSteel CX, EOS Aluminium AlF357, EOS Titanium Ti64 Grade 5 ja EOS Titanium Ti64 Grade 23. Materiaalit on räätälöity useille sovellusaloille autoteollisuudesta lääkintälaitteiden valmistukseen. 

 EOS tarjoaa runsaasti tietoa kaikkien uusien materiaalien ominaisuuksista ja mekaanisten ominaisuuksien taustalla olevista testeistä, ja materiaalien laatu ilmenee Scanning Electron Microscope (SEM) -kuvista.

Dokumentaation ja avoimuuden ansiosta yritykset voivat verrata DMLS 3D -tulostusta helposti perinteisiin valmistusmenetelmiin ja muihin 3D-tulostustekniikoihin. Materiaalia lisäävän valmistuksen käyttö sarjatuotannossa edellyttää nimenomaan tämän tyyppisiä tietoja ja avoimuutta. 

Uudet materiaalit

EOS StainlessSteel CX on uusi työkaluluokiteltu teräs, joka on kehitetty EOS M 290:llä tapahtuvaan tuotantoon. Materiaalissa erinomainen korroosionkestävyys yhdistyy lujuuteen ja kovuuteen. 

EOS Aluminum AlF357 on ihanteellinen materiaali sovelluksiin, jotka edellyttävät metallilta keveyttä mutta erinomaista mekaanista ja termistä lujuutta. Tästä materiaalista valmistettavat osat ovat kevyitä, korroosionkestäviä ja dynaamisesti kuormitettavia. 

EOS Titanium Ti64 Grade 5 on kehitetty väsymislujuudeltaan erinomaiseksi ilman Hot Isostatic Pressing (HIP) -tekniikkaa. Materiaali soveltuu EOS M 290:llä tapahtuvaan tuotantoon, ja korroosionkestävyytensä ansiosta materiaali soveltuu ihanteellisesti lentokone- ja autoteollisuuteen. 

EOS Titanium Ti64 Grade 23 on niin ikään kehitetty väsymislujuudeltaan erinomaiseksi ilman Hot Isostatic Pressing (HIP) -tekniikkaa, ja se soveltuu EOS M 290:llä tapahtuvaan tuotantoon. Ti64 Grade 5:een verrattuna Ti64 Grade 23:n venytettävyys ja murtolujuus ovat paremmat mutta lujuus hieman heikompi. Ominaisuuksiensa ansiosta tämä materiaali soveltuu erityisesti lääkintäteknisiin käyttökohteisiin. 

Lue myös: AM-teknologiatoimittaja EOS 30 vuotta

Lue seuraavaksi