Uutiset

Konepajateollisuus

Uusi takaiskuventtiilisarja

Stauff on laajentanut takaiskuventtiilivalikoimaansa rakennekokoihin 6–38 sarjalla, minkä piirteitä ovat  molemminpuolinen leikkuurengasliitäntä ja 10 baarin skaalattavat avauspaineet. Lisää liitäntäversioita on valmistajan mukaan pian tulossa markkinoille.

Takaiskuventtiilit ovat hydraulisten käyttöjärjestelmien pieni, mutta ratkaiseva komponentti. Ne vapauttavat hydrauliaineen tilavuusvirtauksen yhteen suuntaan ja estävät ainevirtauksen vastakkaiseen suuntaan.

Tämän venttiilityypin keskeinen ominaissuure on avauspaine. Se on paine, joka tarvitaan, jotta sulkuelementti voitaisiin siirtää jousta vastaan. Tähän asti Stauffin tarjoaman takaiskuventtiilisarjan avauspaine on ollut korkeintaan 3 bar. Uudessa FI-RVA-sarjassa venttiilin avauspainetta voidaan porrastaa integroidun jousen joustavuuden avulla 0,2–10 baarin alueella.

Sulkemisen tiivistys tapahtuu jousikuormitetulla tiivistekartiolla, jossa on kammioitu pehmotiiviste.

Sarjaan kuuluvat koot 6L – 38S. Ensimmäisessä vaiheessa saatavana ovat rakennekoot 8, 10, 16 ja 38. Molemminpuoleisella leikkuurengasliitännällä varustetun FI-RVA-sarjan lisäksi Stauff ottaa sarjavalikoimaan samanaikaisesti myös yksipuolisella kiinnityskierteellä (FI-RVVA ja FI-RVZA) sekä molemminpuolisella sisäkierteellä (FI-RVIA) varustetut takaiskuventtiilit. Kaikissa sarjoissa laadukas sinkki/nikkeli-pinnoite takaa kestävän korroosiosuojan.

Lue seuraavaksi