Uutiset

Konepajateollisuus

Uusi Meba Ecoline 335 DGA Suomen ensiesittelyssä

Tamperelainen konetalo Keyway oli mukana uutuuksin Konepaja 2018:ssa. Suomen ensiesittelyssä nähtiin uudistettu Meba Ecoline 335 DGA. Esillä osastolla oli myös jatkokehitetty ja patentoitu, Keywayn omaa tuotekehitystä edustava X-Way®-materiaalinsiirtomakasiini.

335 DGA 1000 messuesittelyssä.

Keyway on tamperelainen konetalo pitkin perintein. Konekauppaa perheyritys on tehnyt vuodesta 1980.

”Keyway on sekä maahantuonti, myynti- että huoltoyritys teemalla kaikki sahaukseen. Pääpaino on vanne- ja pyörösahoissa niin metalli kuin alumiinipuolelle sekä oma tuotekehitys materiaalisiirron laitteissa”, Katri Manninen Keywaysta toteaa.

Aiempaa nopeampi 335 DGA

Konepaja 2018:ssa Keywayn osastolla oli mukana kaksi tuoretta päivitystä,

ensinnäkin Suomen ensiesittelyssä esittäytyi kasvojenkohotuksen kokenut täysautomaattinen ja molempiin suuntiin kääntyvä CNC vannesaha Meba Ecoline 335 DGA.

Meba on saksalainen vuonna 1958 perustettu perheyritys, mikä kuuluu vannesahauksen edelläkävijöihin varsinkin täysautomaattisissa kahteen suuntaan kääntyvissä sahoissa.

Keyway aloitti tuomaan Meban vannesahoja Suomeen vuonna 1983 eli takana on jo 35 vuotta yhteistyötä.

Uudistetussa Ecoline 335 DGA:ssa jiirikulmien kääntö mekanismi on nyt täysin sähköinen ja sen avulla on kääntöliikkeiden nopeus saatu puolitettua uusissa 335 DGA sahamalleissa. Automaattinen astekulmiin kääntöliike +45 asteesta -30 asteen terävään kulmaan tapahtuu seitsemässä sekunnissa.

Uudessa mallissa ovat mukana myös Meban jo pitkään käytössä olleet muut sähköisesti ohjatut liikkeet, kuten esimerkiksi sahakaareen ohjattu servokuularuuvi sekä materiaalin pituuden syöttöliikkeet ja automaattinen, sähköinen katkaisupaineen säätöjärjestelmä, joka takaa tasaisen katkaisun alusta loppuun vaikka materiaalin vahvuus matkalla muuttuisikin.

”Hydrauliikkaa näissä sahamalleissa on enää puristimien auki/kiinni liikkeessä, kaikki muut sahan toiminnot ovat sähköisiä. Myös 5,7 tuuman kosketusnäytöllinen sahan käyttöpaneeli on saanut uuden lookin sekä uusia, entisestään sahurin töitä helpottavia toimintoja”, kertoo Katri Manninen.

X-Way® -materiaalimakasiini esiteltiin materiaalinkääntäjällä varustettuna.

Edelleenkehitetty materiaalimakasiini

X-Way® on Keywayn oma tuoteperhe materiaalin siirtoon ja mittaukseen.

Ensiesittelynsä Konepajamessuilla 2016 saanut sarjan materiaalinsiirtomakasiinin kehitystyötä on jatkettu ja nyt patentoitu. Tämän vuoden Konepajamessuilla makasiini oli näytillä materiaalinkääntäjällä varustettuna

Koska X-Way® ei ole saha – tai laitekohtainen, uusi saha tai muu kone, voidaan asentaa vanhaan järjestelmään tai päinvastoin.

”Muunneltavuus ja joustavuus ovat omaa luokkaansa ja asennus on helppo ja nopea layoutin mukaisesti, kuten myös tarvittaessa uudelleen asennus. Makasiini soveltuu niin pyörö-neliö-, kuin suorakaidemateriaaleillekin, ja akselit, putket tai palkit ja makasiinipaketit suunnitellaan aina juuri asiakkaalle sopivaksi. Kokonaisuus voidaan toteuttaa toimimaan joko manuaalisesti tai automaattisesti”, Katri Manninen sanoo.

Tuoteperheeseen kuuluvat myös manuaaliset perusrullaradat ja stopparit joita kasaillaan varastokomponenteista, joten toimitukset nopealla aikataululla sekä moottoroidut ja vapaat HDX eli HeavyDuty -rullaradat raskaampiin tarpeisiin.

Lue seuraavaksi