Uutiset

Konepajateollisuus

Uusi EOS M 300 -sarja

Konevalmistaja EOS on esitellyt uuden M 300-4 -järjestelmän. Uutuus laajentaa valmistajan DMLS (Direct Metal Laser Sintering) -järjestelmien valikoimaa, mihin ennestään kuuluu esimerkiksi markkinoilla hyvin tunnettu malli EOS M 290.

Uutuusmalli M 300-4 laajentaa EOS:n DMLS-järjestelmien valikoimaa. Koneen kammiokoko on 300 x 300 x 400 mm. Kone voidaan varustaa yhdellä, kahdella tai neljällä laserilla. caption text here

EOS M 300 -sarja on konfiguroitava ja tehokas alusta 3D-metallitulostuksen tarpeisiin. Kammiokoko koneessa on 300 x 300 x 400 mm ja sen myötä uutuus soveltuu valmistajansa mukaan hyvin monenlaiseen lisäävään valmistukseen eri teollisuuden sektoreilla ja työkaluvalmistuksessa.

Rakenne on konfiguroitava ja skaalattava, mikä mahdollistaa pitkälle erilaiset laitekokoonpanot. Koneeseen voidaan valita yksi, kaksi tai jopa neljä laseria, lasertehot ovat 400 tai 1 000 wattia. Valittavissa on niin ikään kiinteä tai muuttuva focus, useita pinnoitusmahdollisuuksia sekä myös kolme erilaista kappaleenkiinnitysjärjestelmää (3R, Delphin, Erowa).

Jauheen annostelumenetelmiä on valittavissa kaksi, joko alhaalta ylöspäin tai automaattinen yläpuolinen annostelu. EOS M 300 on lisäksi yhteensopiva EOS-logistiikkamoduulien kanssa, jolloin asennus-, purkamis-, kuljetus- ja seulontatoimet voidaan tehdä tulostusprosessia häiritsemättä.

Kasvua tuottavuuteen

Tuottavuutta kone tarjoaa melkoisesti aiemman sukupolven koneisiin verraten. 

EOS:n mukaan järjestelmä mahdollistaa tuottavuuden nelin- tai jopa kymmenkertaisen kasvun verrattuna esimerkiksi keskikokoiseen järjestelmään EOS M 290. 

Laserkombinaatioita koneeseen on valittavissa useita, neljällä laserilla varustettuna mahdolliset kombinaatiot ovat 4 x 400, 2 x 400 ja 2 x 1000, tai 4 x 1 000 W. 

Koneessa on valettu runko ja suodatinjärjestelmä on nyt kiinteä. Uusi kierrätysjärjestelmä puhdistaa koneen ja kierrättää jäännösmateriaalin säiliöön. 

EOS toimittaa M 300:n mukana ohjelmistoratkaisuja eri lisäävän valmistuksen prosesseihin CAD-suunnittelutietojen valmistelu ja rakennuspaikkojen valmistus sekä laadunvalvonta mukaan lukien. EOSPRINT 2, EOSTATE ja tulevissa EOSCONNECT -ohjelmistoalustoissa on suunniteltu varmistamaan valmistusta, tuotantoa ja valvonnan toimintoja.

EOS toimittaa ratkaisuja metallien ja polymeerien teollisen 3D- tulostamiseen. Yritys on perustettu vuonna 1989. Suomen edustaja on Tamspark.(KH)

Lue seuraavaksi