Uutiset

Konepajateollisuus

Teollisuuden luottamus ennallaan

Teollisuusyritysten luottamusindikaattorin saldoluku oli heinäkuussa tehdyssä tiedustelussa -4, joka on sama kuin kesä­kuun tarkistettu saldoluku.

Luottamus oli heinäkuussa jonkin verran pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) matalammalla. Rakennusalan luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa edelliskuukauden tasolla. Indikaattorin uusin saldoluku oli 0, joka on edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa (-6) korkeampi lukema. Rakennusyritysten tilaustilanne koheni aavistuksen ja tilauksia on edelleen hieman tavanomaista enemmän.

Palveluyritysten luottamusindikaattori laski heinäkuussa saldolukuun +15. Kesäkuisessa tiedustelussa indikaattorin tarkastettu saldoluku oli +22. Pitkän aikavälin keskiarvo on +14.Palvelualojen yritykset arvioivat myynnin kasvaneen edelliskuukaudesta, mutta aiempaa hitaammin.

Vähittäiskaupan yritysten luottamus vahvistui heinäkuussa.Indikaattorin uusin saldoluku oli +12, kun edellisen kuun tarkistettu saldoluku oli +7. Luottamusindikaattorin pitkän aikavälin keskiarvosaldoluku on -1.Myynti lisääntyi selvästi kesän aikana ja myyntimäärien ennakoidaan kasvavan edelleen lähikuukausina.

Luottamusindikaattorit julkaisee EK ja ne kertovat teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden ajankohtaisesta suhdannetilanteesta. Samanlaisia luottamusindikaattoreita julkaistaan kaikista EU-maista.

Lue seuraavaksi