Uutiset

Konepajateollisuus

Teknologia 19 panostaa opiskelijoihin

Teknologia-alan tapahtuma Teknologia 19 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.–7.11. Messujen ohjelmateemoissa näkyvät alan ajankohtaiset puheenaiheet ja ilmiöt, ja ensimmäiset keynote-puhujat ovat vahvistuneet.

Teknologia 19 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.–7.11. Kuva vuoden 2017 tapahtumasta.

Teknologia-messuilla on ohjelmaa viidellä eri ohjelmalavalla sekä näytteilleasettajien osastoilla. Ohjelmateemoina ovat muun muassa koodaaminen, robotiikka, tekoäly ja -oppiminen sekä digitalisaatiokehitys. Keynote-puheenvuoron messuilla pitää tiistaina 5.11. kirjailija ja ohjelmoija Linda Liukas, keskiviikkona 6.11. tulevaisuudentutkija Risto Linturi ja torstaina 7.11. professori Alf Rehn.

Ensimmäisenä messupäivänä 5.11. ohjelmaa on erityisesti teknologia-alan opiskelijoille, jotka voivat näytteilleasettajien osastoilla keskustella erilaisista uravaihtoehdoista teknologia-alan yritysten edustajien kanssa. Myös lavaohjelmassa on tietoiskuja tuleville teknologia-alan ammattilaisille. 

Kansainvälisiä näytteilleasettajia

Yritykset ovat ilmoittautuneet innokkaasti Teknologia-messuille. Tapahtumassa on mukana näytteilleasettajia eri puolilta maailmaa.

”Osastopaikoista lähes kaikki on jo myyty ja myös ohjelman suunnittelu on hyvässä vaiheessa. Olemme iloisia alan opiskelijoille suunnatusta ohjelmakokonaisuudesta ja toivomme, että mahdollisimman moni opiskelija pääsee messuilla tutustumaan kiinnostavaan teknologia-alan yritykseen tai erityisalaan, sanoo Teknologia 19 -messujen myyntipäällikkö Annina Niemi.  

Opiskelijoiden lisäksi Teknologia 19 houkuttelee messuille suuren joukon kansainvälisiä yrityksiä. Suomen lisäksi näytteilleasettajia on ilmoittautunut mm. Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Isosta-Britanniasta, Puolasta, Unkarista, Alankomaista, Italiasta, Portugalista ja Kiinasta. 

Teknologia 19 esittelee useita eri teknologian aloja. Mukana ovat automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, koneenrakennus, levytyö, kunnossapito, AI ja robotiikka sekä ICT. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Ihminen, vastuullisuus ja teknologia.

Startup-kilpailu ja Ällistyttävät robotit -kilpailu

Teknologia-messujen startup-kilpailu on käynnistynyt tapahtuman verkkosivuilla www.teknologia19.fi/startup. Kilpailuun voi osallistua 31.8. saakka.

Toinen Teknologia-messuilla järjestettävä kilpailu on Ällistyttävät robotit, jonka tavoitteena on kasvattaa tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn kiinnostavuutta Suomessa sekä kannustaa opiskelijoita yhdistämään eri alojen osaamista. Kilpailuun voi ilmoittautua tapahtuman verkkosivuilla www.teknologia19.fi/robotti-kisa.

Lue myös: Teknologia 17 Messukeskuksessa

Lue seuraavaksi