Uutiset

Konepajateollisuus

Tasojyrsinrunko tuplaa työkalun kestoiän

Seco Toolsin uuden R220.88-tasojyrsintuoteperheen kääntöterissä on kahdeksan lastuavaa särmää ja optimoidut geometriat, joiden ansiosta työkalun käyttöikä on pitkä ja lastuamisvoimat vähäisemmät. Jyrsimen rungon 88 asteen asetuskulma mahdollistaa suuren lastuamissyvyyden pienemmillä kääntöterillä kuin 45 asteen asetuskulman tasojyrsimillä ja työstön lähemmäksi työkappaleen sivuseinää tai kappaleen kiinnityksiä kohti.

Rouhintaan ja väliviimeistelyyn suunniteltu R220.88 soveltuu hyvin valuraudan ja terästen yleiskoneistukseen ja autoteollisuuden käyttökohteisiin. Jyrsimen runko on valmistettu Idun-materiaalista. Tämä korroosionkestävä ruostumaton teräs on pitkäkestoinen ja ympäristöystävällinen, koska sitä ei ole pinnoitettu nikkelillä.

Jyrsimen rungon halkaisijat ovat 50-160 mm koon 12 mm kääntöterissä ja 63-160 mm koon 16 mm kääntöterissä. Kustakin halkaisijasta on saatavilla sekä vakio- että tiheähampainen versio. Kääntöteräkoon 12 R220.88-jyrsimen suurin lastuamissyvyys on 9 mm, ja koon 16 jyrsimellä saavutetaan 13 mm:n lastuamissyvyys.

Jyrsimen rungon vakioversiot ovat oikeakätisiä mutta erikoistilauksesta on saatavissa myös vasenkätisiä versioita, mikä mahdollistaa niiden integroimisen järjestelmiin, joissa on kaksi samanaikaisesti lastuavaa karaa.

R220.88 on yhteensopiva Secon SNMU-kääntöterien kanssa, jotka kiinnitetään teräsijaan keskiöruuvilla, joten kiinnityskiiloja ei tarvita. Kun kääntöterissä on kahdeksan lastuavaa särmää neljän sijasta, teräkustannukset pienenevät.

Neutraalin muotoilunsa ansiosta SNMU-kääntöterää voidaan käyttää niin oikea- kuin vasenkätisissä jyrsimissä. Saatavana on esimerkiksi geometriat M10 ja MD13 koolle 12 sekä MD10 ja MD16 koolle 16 ja esimerkiksi seuraavin kääntöterälaaduin: MK1500, MK2050, MP1500, MP2500, MS2500 ja F40M. Integroitu wiper-terä takaa hyvän pinnanlaadun väliviimeistelyssä, ja optimoidut terägeometriat vähentävät lastuamisvoimia lastunmurtaja M10:tä käytettäessä. MD13- ja MD16-kääntöterät ja niissä oleva suuri särmän suojaviiste sopii haastavaan jyrsintään kuten myös epäjatkuvaan lastuamiseen.

www.secotools.com

Lue seuraavaksi