Uutiset

Konepajateollisuus

Tasojyrsimen suursyöttöversio parantaa tuottavuutta

Sandvik Coromant on tuonut markkinoille CoroMill 745 -tasojyrsimen suursyöttöversion. Sen 25°:n asetuskulma parantaa tuottavuutta entisestään teräksen ja valuraudan tasojyrsinnässä. Uusi suursyöttöversio sallii suuren lastuvirran töissä, joissa lastuamissyvyys on enintään 2,8 mm (0,110 tuumaa). Uusi jyrsin pääsee oikeuksiinsa etenkin muotinvalmistuksessa, pumppujen ja venttiilien valmistuksessa ja öljy- ja kaasuteollisuuden, autoteollisuuden ja voimantuotantosektorin töissä sekä yleisessä konepajateollisuudessa.

CoroMill 745 -jyrsintä on nyt saatavissa isoille syötöille tarkoitettuna versiona 25 asteen asetuskulmalla.

Uuden suurille syötöille tarkoitetun CoroMill 745:n suuresta lastuvirrasta ja tuottavuudesta huolimatta pinnankarheudesta ei tarvitse tinkiä. Innovatiivinen terien paikoitusratkaisu takaa kevytleikkuisuuden, tehokkaan lastunmuodostuksen, juohevan ja lähes äänettömän lastuamistapahtuman ja pienen tehontarpeen.

”Uuden jyrsimen tärkeimpiä etuja ovat alhaiset särmäkohtaiset kustannukset, sillä kaksipuoleisessa terässä on 14 särmää”, toteaa Sandvik Coromantin tuotepäällikkö Matts Westin. ”Hankintaosastot ovat varmasti tyytyväisiä tiedosta, että CoroMill 745:n terät ovat samat riippumatta siitä, onko asetuskulma 25° vai 42°. Se pienentää työkalukustannuksia.”

Isoille syötöille tarkoitettu CoroMill 745 on koneistuskeskuksiin ja monitoimikoneisiin suunnattu tasojyrsinratkaisu rouhinnasta väliviimeistelyyn. Monisärmäkonsepti on hyvä valinta etenkin suursarjatuotantoon ja transferlinjoihin ja silloin, kun painopiste on työkalun mahdollisimman tehokkaassa käytössä. Paras hyöty saadaan, kun jyrsitään venttiileitä, moottorilohkoja, napoja, päärunkoja, pumppujen osia ja muotteja – itse asiassa aina, kun kyseessä on ISO P- tai ISO K -materiaalista valmistettu yleisen konepajateollisuuden komponentti. Terän lyhyt tasoviiste, (0.6 mm, 0.024 tuumaa) takaa hyvän pinnankarheuden. Iso ruuvi varmistaa helpon käsittelyn, ja terän paikoitus ja seitsemänkulmaisuus tekevät kiinnityksestä poikkeuksellisen varman. Kaikissa halkaisijaltaan 63–160 mm:n (2,5–6.0 tuuman) jyrsimissä on mahdollisuus läpijäähdytykseen.

Asiakastestissä saatiin hyvä esimerkki tarjolla olevista tuottavuuseduista. Testissä jyrsittiin koneen alusta, jonka materiaali oli valettu CMC ST52 (165 HB), gantry-mallisella ISO 50 -jyrsinkoneella. Halkaisijaltaan 125 mm:n (5 tuuman) ja asetuskulmaltaan 25 asteen CoroMill 745:llä jaksoaika lyheni 40 % kilpailijaan verrattuna. Suurille syötöille tarkoitettu CoroMill 745, jonka asetuskulma on 25°, täydentää asetuskulmaltaan 42°:n CoroMill 745 -jyrsintä. sandvik.coromant.com/fi

Lue seuraavaksi