Uutiset

Konepajateollisuus

Sahojen maailma 2017

Behringerin Sahojen maailma 2017 -kokonaisuus tarjosi läpileikkauksen konsernin pyörö- ja vannesahamallistosta sekä terästeollisuuden laitetarjonnasta. Valmistajan perinteinen tehdastapahtuma järjestettiin nyt seitsemännen kerran ja kävijöiden tarkastelussa useita kymmeniä koneyksikköjä. Monet niistä esiteltiin livetoiminnassa.

Behringerin tehdas sijaitsee Kirchardtissa Stuttgartin lähellä.

Partners of steel

Behringerin tehdas sijaitsee Kirchardtissa Stuttgartin lähellä. Avoimet-ovet -tapahtumassa esittäytyivät niin vannesahoja valmistavan Behringerin kuin sen omistamien pyörösahavalmistajan Behringer Eiselen sekä ranskalaisen rakenneteräksen alueen asiakaspalvelijan Vernet Behringerin tuotteet.

Sahamallit esittelyssä. Behringerin Rolf Benz esitteli ratkaisuja suomalaisryhmälle.

Myös sinkopuhalluksen laitetoimittajan Röslerin ratkaisuja oli esittelyssä. Yhdessä nämä neljä yritystä muodostavat ”Partners for steel” -kokonaisuuden, mikä suuntaa laiteratkaisujaan terästeollisuuden ja teräskaupan toimijoille yhden luukun periaatteella. Näin yhteinen esiintyminen Open Housessakin oli luontevaa.

Tuotantosolu tehtaalla.

Koneita ja laitteita esiteltiin tehdastapahtumassa niin show roomissa, tehdasalueen oheisnäyttelytiloissa kuin itse tehtaallakin. Myös konetuotantoon tutustuminen kuului tapahtuman antiin. Tehdaskierrokset pyörivät koko tapahtuman ajan.

Behringerillä toimii Kirchardtissa myös oma moderni valimo, ja sinnekin oli mahdollisuus päästä käymään tapahtuman aikana.

Koneita, soluja ja järjestelmiä

Behringerin uusinta mallistoa on vannesahasarja HBE Dynamic. Sarjaan kuuluu eri kokoisia sahamalleja, ja niihin tutustuminen kuului monille kävijöille näyttelyn keskeisimpään antiin.

Uutuustarjontaan kuului mm. HBE320-523GA -kulmavannesaha.

Uusimpana sarjan tuotteena tapahtumassa oli HBE320-523GA -kulmavannesaha. Uutuus yhdistelee piirteitä useista muista Behringerin high-end -sahoista ja valmistajan mainitsemiin vahvuuksiin kuuluvat muiden HBE-sarjan tuotteiden tapaan ekologisuus ja vahva suorituskyky.

Yksi huomioarvoinen piirre sarjan sahoissa on myös hiljainen käyttöääni.

HBE320-523GA:n kapasiteetti suorakulmaisilla materiaaleilla on 520×320 mm, kulmaleikkaukset ovat mahdollisia 45 asteeseen saakka. Lisäksi sahalla voidaan sahata myös 30 asteen kulmaan vasemmalle. Asiakkaan tarpeiden mukaisesti HBE320-523GA voidaan automatisoida esimerkiksi syöttö- ja poistopuolen rullaradoilla, mittalaitteistoilla, makasiinilla ja NC-ohjatulla kulmansäädöllä.

Kehtaa esitellä. Prodmacin Mika Koivuniemi tarkastelee sahaustyön tuloksia. 

HBE-sarjan lisäksi esiteltiin runsaasti muita ajankohtaisratkaisuja, mm. konemalleja hyvin kookkaan tavaran, laattojen ja järeiden tankojen sahaamiseen.Yksittäisten sahamallien esillä oli solutyyppistä tuotantoa.

Sahaus ja robottitekniikan yhdistämisestä mielenkiintoisen esimerkin tarjosi mm. kokonaisuus, jossa vahvalla magneettitarttujalla varustettu robotti huolehtii kappaleensiirroista sahalle ja siirtää kappaleet sieltä sahauksen jälkeen puhdistukseen, punnitukseen, merkintään ja lopuksi pinontaan.

Järjestelmistä tehtaalla tarkastelussa oli mm. tuotantolinja, jossa edustettuna oli tuotteita koko Partners of steel -paketista. Sahauksen, porauksen, hiekkapuhalluksen ja viimeistelyn toiminnot tapahtuvat linjalla samassa kokonaisuudessa.

 

Sahaustekniikan kehitystä tapahtumassa esiteltiin kiinnostuneille myös esitelmätyyppisten tietopakettien muodossa.  Mm. erikoismateriaalien käsittely ja tuotannon optimoinnin teemat kuuluivat sisältöalueisiin.

Myös Behringerin valimoon oli mahdollisuus päästä tutustumaan tehdasnäyttelyn aikana.

Kansainvälistä yleisöä

Vierailijoita kolmen päivän aikana Kirchhardtin kesäkuussa laskettiin tällä kertaa noin 550, kansallisuuksia edustettuna oli kaikkiaan kolmisenkymmentä.

Myös suomalaisia paikalla nähtiin, Behringerin suomalaisedustaja Prodmac kutsui asiakkaitaan tapahtumaan.

Lue seuraavaksi