Uutiset

Konepajateollisuus

Rensi vahvistaa kone- ja laitemyyntiään – Akyapak-hitsauslaitteet tarjontaan

Itsekeskittävä pyöritysrullasto.

Rensin kone- ja laitemyynti vahvistuu. Uusia tuotteita tarjonnassa ovat Akyapakin hitsausratkaisut.

Rensi tunnetaan mittakoneiden, Surfcam ohjelmistojen sekä muovi-, puu-, alumiinikoneiden ja monitoimisorvien tarjonnastaan. Rensi tekee myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa. 

Rensi on toiminut useamman kymmenen vuotta mittakoneiden sekä lastuavan ja levypuolen koneiden toimittajana sekä cam-ohjelmistotoimittajana. Rensi toimittaa Surfcam ja WorkNC ohjelmistoja suomalaisilla Made in Finland postprosessoreilla.

”Olemme toimittaneet lukuisia Akyapak-levyntaivutuskoneita eli mankeleita Suomeen, viime vuosina erityisesti CNC mankeleita. Meillä on vankka kokemus Akyapak-laadusta. Nyt Akyapak Welding Solutions -tuotteet täydentävät portfoliotamme”, toteaa Rensin Vesa Sirén.

Akyapakin mankelit ovat pitkään olleet mukana Suomen markkinoilla, niitä on sekä 3- että 4-telaisina toimitettu Suomeen 70-80 kappaletta. Vanhimmat ovat olleet käytössä liki 20 vuotta. Akyapakin asymmetrisiä mankeleita on käytössä runsaasti kattopelti ja hyvin ohuen pellin taivuttajilla. Toisaalta Akyapak on tunnettu paksun teräslevyn taivuttamisesta. Viimeisen kolmen vuoden aikana kaikki uudet toimitukset ovat olleet CNC-mankeleita.

Pylväs-puomi järjestelmä eli hitsaustorni.

Rensin tuotevalikoimaa täydentävät Welding Solutions -hitsausratkaisut liittyvät mankeleihin sikäli, että mankeloimista seuraava työvaihe on useimmiten hitsaus. Sylinterit tai kartio hitsataan ensiksi pitkittäin ja sitten liitetään toisiinsa.  Tähän sekä profiilien hitsauksen problematiikkaan Welding Solutions tarjoaa ratkaisuja.

Pyörittäjärullastot ja hitsaustornit

Tarjontaan kuuluvat ensinnäkin CR JA SAR -pyörittäjärullastot. Rensi on toimittanut sekä ei-keskittäviä (CR) ja itsekeskittäviä (SAR) pyöritysrullastoja asiakkaille Suomeen. Rullastot ovat eri tonnipainoille ja halkaisijoille ja ne toimitetaan kahden kappaleen settinä, joissa toinen pyörästö on vetävä ja toinen vapaasti pyörivä.

Toinen ryhmä ovat hitsaustornit. Vaikka hitsaustornit voivat suorittaa itsenäistä hitsausta mihin tahansa kappaleeseen, voivat ne myös suorittaa pyörivää tai pituussuuntaista hitsausta käyttämällä avuksi pyöritysteloja tai paikoituspöytää. Järjestelmällä voidaan käyttää useita erillisinä hitsauslaitteita ja –tapoja kuten jauhekaari, MIG, MAG, TIG. Tornin kanssa voidaan käyttää isompi tehoisia hitsauslähteitä kuin käsikäytössä ja saavutetaan suuri nopeus. Hitsaustornit ovat myös usein asennettu automaattisestiliikkuvina kiskoille.

Pylväs-puomi järjestelmät parantavat laatua, vähentävät valmistusaikaa ja käyttäjien parempi keskittymiskyky, tarkkuus ja jatkuva hitsausmäärä nousee huomattavasti aikaisempaan.

Hihnapyörittäjät kuuluvat Akyapakin tarjontaan.

Akyapak Makine valmistaa vakiokokoina 3×3 … 9×9 pylväs-puomi järjestelmiä eli hitsaus torneja, mutta olemme kutenkin neuvottelemassa Suomeen 2×2 m erikois kokoisesta tornista, joka kooltaan sopii monelle Suomalaisella pienhitsaamolle. 2×2 ei vei liikaa tilaa, ja toisaalta helpottaa 1-1,5 halkaisijaisten sylintereiden hitsausta. Hintakin on ”mini” tornissa suhteellisen olematon.

Hihnapyörittäjät eli Rope rotators

Rensi on tarjonnut köysipyörittäjiä asiakkailleen ja ne ovat jo herättäneet mielenkiintoa käyttäjäryhmissä. Ketju- ja hihnapyörittäjien tarkoitus on pyörittää ja paikoittaa tasomaisilla poikkileikkauksilla olevia kappaleita ja profiileja. Haluttu hitsausasento ja -reuna saavutetaan hihnapyörittimellä pyörittämällä päättymättömän hihnan varassa lepäävää kappaletta. On myös mahdollista säätää koneeseen sijoitetun kappaleen korkeutta, jolloin saadaan aikaiseksi optimaalinen hitsauskorkeus ja asento.

Tuote koostuu rungosta, hihnan käyttöjärjestelmästä, sähköisestä ohjauspaneelista ja etäohjauspaneelista ja on rakenteellisesti turvallinen. On tehty toimenpiteitä hihan repeämisen estämiseksi ja käyttäjän turvallisuuden varmistamiseksi.

Köysipyörittäjällä kappale käännetään hyvään hitsausasentoon.

Käyttäjä voi pyörittää hihnalle asetettua kappaletta myötä- tai vastapäivään todella tarkasti hyvin suunnatusti ja helposti. He voivat myös siirtää kappelitta alaspäin tai ylöspäin halutun hitsauskorkeuden aikaan saamiseksi. Hihanpyörittäjä koostuu kahdesta käyttöyksiköstä. Yksikköjen määrää voidaan lisätä pituuden ja painon mukaan.

Kummatkin yksiköt ajavat hihnaa ja niiden käyttö voi olla synkronoitua tai itsenäistä. Täten saadaan aikaiseksi työkappaleen korkeuden kulmasäätöjä.

Tavanomaiset hitsausapuvälineet

Akyapakin valikoimiin kuuluvat myös konventionalaisina pidettävät hitsauspöydät, joissa on kahteen suuntaan pyörittämis- ja kiertomahdollisuus. Uutuutena on myöskin hydrauliset paikotuslaitteet, joilla voidaan kiertämisen ja kallistamisen lisäksi myös nostaa kappaletta hydraulisesti sopivan asennon löytämiseksi.

Lue myös: Aegis-sorvauskeskukset Rensin tarjontaan

Lue seuraavaksi