Uutiset

Konepajateollisuus

Red dot Roclalle jo kuudetta kertaa

Rocla on saanut arvostetun red dot -muotoilupalkinnon CatEP14-20A(C)N(T) 48V-vastapainotrukille, joka on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Kilpailun 40-jäseninen tuomaristo testasi Saksassa 55 eri maasta kilpailuun lähetettyjä 5500 tuotetta, joista voittajat valittiin. ”Hyvän muotoilun ja innovaation etsimisessä” tuomariston arviointi keskittyi sellaisiin kriteereihin kuin innovaation taso, toimivuus, muodollinen laatu, pitkäikäisyys ja ergonomia. Roclan suunnitteleman trukin erinomainen käyttäjäkokemus ja älykäs toiminnallinen muotoilu vakuuttivat tuomariston jo kuudetta kertaa.

Cat 48V

Roclan mukaan uusi Cat 48V-vastapainotrukkimallisto on suunniteltu kuljettajaa varten. Trukissa on useita innovaatioita, jotka luovat parhaan käyttäjäkokemuksen kuljettajalle. Ajaminen ja lastinkäsittely on helppoa, turvallista ja mukavaa trukin innovatiivisten ominaisuuksien ja ergonomisen kuljettajantilan ansiosta. Ensimmäistä kertaa vastapainotrukissa on 360°-ohjaus, mikä tekee kääntymisestä erittäin ketterää. Se mahdollistaa trukin kääntämisen vastakkaiseen suuntaan (180°) ilman pysäytystä, mikä nopeuttaa työskentelyä ja pitää lastin aina vakaana myös vauhdikkaassa käännöksessä ilman sivulle heilahdusta.

Cat:n Responsive Drive System, mukautuva ajojärjestelmä reagoi välittömästi polkimen liikenopeuden muutoksiin. Älykäs ohjaus mukautuu trukin nopeuteen niin, että kuljettaja huomaa trukin paremman hallittavuuden matalissa ajonopeuksissa ja tarkkuutta vaativissa nostotehtävissä, mutta toisaalta trukki muuttuu tarvittaessa erittäin nopeaksi ja tehokkaaksi hyödyntäen koko suorituskykyään. Kaarrehidastuson toinen esimerkki trukin mukautumisesta ajon aikana.

Uuteen Cat EP25-35N -vastapainotrukkimallistoon on kehitetty nelipyöräohjaus kahdella ajomoottorilla (dual drive), mikä tekee trukista ketterän. Se ohjautuu yli 100 astetta kääntyvien takapyörien ansiosta ahtaassakin tilassa vaivattomasti. Myös peruutettaessa kääntyminen tapahtuu välittömästi ilman puskemista. Myös trukin ohjaamo on suunniteltu käyttäjälähtöisesti: trukkiin on erityisen helppoa nousta ja poistua suuren askelman, tukevan käsikahvan ja trukin ergonomisen kaarevan muotoilun ansiosta.

”Olemme ylpeitä saadessamme Red Dot Winner -palkinnon jo kuudennen kerran. Tuomaristo muuttuu vuosittain ja tuoreet silmät tarkastelevat ja arvostelevat tuotteita. Tämä trukki vetää huomiota puoleensa paitsi muotoilukilpailun myös lisääntyneen tuotantomäärän ja parantuneen asiakastyytyväisyyden näkökulmista. Koko suunnittelutiimin kanssa olemme enemmän kuin iloisia nähdessämme työmme menestyvän monella eri alueella ”, kertoo Roclan muotoilun ja käyttäjäkokemuksen päällikkö Kero Uusitalo.

Lue seuraavaksi