Uutiset

Konepajateollisuus

Red Dot MasterTigille ja Flexlitelle

Kempin MasterTig-hitsauslaite ja Flexlite TX -hitsauspoltin on palkittu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinnolla. Molemmat ratkaisut on kehitetty ja suunniteltu Suomessa.

MasterTig palkittiin Red Dotilla.

MasterTig on Kempin mukaan suunniteltu nostamaan hitsauslaatu, käytettävyys ja energiatehokkuus uudelle tasolle AC TIG- ja DC TIG -hitsauksessa. MasterTig-tuoteperheen modulaarisen muunneltavuuden ansiosta hitsaaja voi rakentaa omiin tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden, joka sisältää tarvittavat ohjauspaneelit, langattomat kaukosäätimet ja kuljetuskärryt.

Laite on suunniteltu kestämään arkipäivän ammattimaisessa hitsaustyössä tulevat kolhut. Sen kevyt ja kompakti rakenne on tehty kestävästä ruiskupuristetusta muovista, ja se sisältää erityisiä iskunvaimennusrakenteita.

Kempin mukaan Flexlite TX -hitsauspolttimet tarjoavat teknisen suorituskyvyn, kulutusosien pitkän käyttöiän ja erinomaisen käyttömukavuuden. Materiaalina käytetty silikonikumi takaa pitävän otteen, ja innovatiivinen muotoilu vähentää ranteen kuormitusta, jolloin hitsaaja voi keskittyä laadukkaan hitsin tekemiseen.

Flexlite TX -hitsauspolttimia on saatavana useita teholuokkia ja pituuksia varustettuna erilaisilla kauloilla sekä vesi- että kaasujäähdytystä vaativia hitsauskohteita varten. Erilaisten poltinkaukosäätimien avulla hitsausvirran säätö onnistuu konetyypistä riippumatta helposti ja tarkasti suoraan työkohteesta.

Flexlite

”Innovatiivinen suunnittelu on enemmän kuin vain ulkonäkö”

”Kempin historian alusta lähtien Kempin tuotteet on suunniteltu hitsaajien tarpeet huomioiden. Helppokäyttöisyys, käyttäjäystävällisyys ja käyttömukavuus ovat Kempin suunnittelijoiden työssä jatkuvasti läsnä. Tuotteiden ergonomia ja soveltuvuus käyttöympäristöön ovat suunnittelun lähtökohtia”, kertoo Kempin Design Manager Jari Kettunen.

”Hitsauslaitteissa toimiva ja innovatiivinen suunnittelu on paljon enemmän kuin vain tuotteen ulkonäkö. Laitteiden on oltava käytännöllisiä, toiminnallisia, ergonomisia, turvallisia, luotettavia ja kustannustehokkaita, ja samanaikaisesti esteettisesti silmää miellyttäviä. Tätä käyttäjälähtöistä suunnittelufilosofiaa Kempin suunnittelijat ja insinöörit ovat onnistuneesti toteuttaneet jokaisessa suunnitellussa tuotteessa yrityksen perustamisesta lähtien vuonna 1949”, jatkaa Kempin Chief Designer Omkar More.

Panostus muotoiluun on tuonut Kempille ensimmäisenä hitsausalan yrityksenä useita kansainvälisiä muotoilupalkintoja. Vuonna 2006 MinarcMig Adaptive 180 voitti Red Dot -muotoilupalkinnon, ja vuonna 2009 FitWeld 300 -hitsauslaite ja SuperSnake GT02S -välisyöttölaite saivat Red Dot -kunniamaininnat. Kempact RA -tuoteperhe voitti vuonna 2012 kansainvälisen iF Design Award -muotoilupalkinnon. Tänä päivänä 10 % Kempin liikevaihdosta käytetään tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Lue seuraavaksi