Uutiset

Konepajateollisuus

Pienikokoinen mittapää nopeasti muuttuviin ympäristöihin

Vaisala on julkaissut teollisten sovellutusten Humicap-kosteus- ja -lämpötilamittapään HMP9. Pienikokoinen mittapää on suunniteltu teollisiin sovelluksiin, joissa nopea vasteaika muuttuvissa lämpötiloissa, suorituskyky ja mittauksen pitkän aikavälin stabiilisuus ovat tärkeitä.

Uusi mittapää yhdistää vahvan mittaussuorituskyvyn ja nopean vasteajan pieneen pakettiin. Mittapää painaa vain muutaman gramman ja sen halkaisija on 5 mm. Kompakti mittapää mukautuu ympäristön lämpötilan muutoksiin nopeammin ja sopii asennettavaksi myös ahtaisiin paikkoihin.

HMP9 on suunniteltu nopeasti muuttuviin ja kosteisiin olosuhteisiin, se on optimoitu kuivaimiin, ilmanvaihtokoneisiin, testikammioihin sekä muihin järjestelmiin ja prosesseihin, joissa kosteusmittauksen avulla voidaan säästää energiaa ja parantaa tuotetta tai tehostaa tuotantoprosessia. Se soveltuu erilaisiin käyttökohteisiin paineettomissa sovelluksissa ja alle 120 °C:n lämpötiloissa, joissa tarkka kosteuden ja lämpötilan mittaus on kriittisen tärkeää.

Uusi mittapää mittaa suhteellisen kosteuden ja lämpötilan lisäksi myös muita laskettuja kosteusparametreja, kuten kastepistelämpötilaa, märkälämpötilaa, absoluuttista kosteutta, sekoitussuhdetta, vesipitoisuutta, vesihöyryn osapainetta ja entalpiaa.

HMP9-mittapäässä on Humicap-anturi, jonka suorituskyky kosteusmittauksessa on alansa huippua. Anturissa on automaattinen puhdistustoiminto, joka poistaa haitallisia kemikaaleja lämmittämällä anturia ja auttaa näin säilyttämään mittaustarkkuuden kalibrointien välillä.

Vaisala HMP9 kuuluu modulaariseen Indigo-tuoteperheeseen. Sen voi yhdistää Indigo 201- ja Indigo 202 -lähettimiin, mikä tarvittaessa mahdollistaa paikallisnäytön ja tarjoaa analogiset ja digitaaliset järjestelmäliitännät. Mittapäätä voi myös käyttää itsenäisenä mittapäänä Modbus RTU -digitaalilähdön kautta. Mittapää voidaan yhdistää Vaisalan Insight-PC-ohjelmistoon kentällä tehtäviä konfigurointeja, vianmääritystä ja kalibrointia varten.

Lue seuraavaksi